MENIU

Profesorii, nemulțumiți de propunerea de majorare salarială de 8%: Premierul Ciucă N-A VENIT la discuții

Dascălii au amenințat cu proteste

Sindicatele din învățământ sunt nemulțumite de propunerea salarială de majorare cu 8%, de la 1 ianuarie și amenință cu proteste și chiar blocarea anului școlar. Reeprezentanții dascălilor sunt nemulțumiți de faptul că premierul Nicolae Ciucă nu a venit la discuții, ci a trimis un consilier care nu avea mandat de a discutat aplicat.

Vineri dimineață, ministerul Finanțelor a modificat proiectul de ordonanță care viza personalul din învățământ, astfel încît majorarea salarială să crească de la 4% la 8%. 

„Prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021“.

Modificarea a fost operată în condițiile în care sindicatele din învățământ au amenințat cu proteste, pentru că propunerea inițială de majorare era de 4 procente.