MENIU

Guvernul a amânat avizul pentru fuziunea Elcen-RADET

<p>Elcen Bucureşti</p>

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, a anunțat, miercuri, că avizul Guvernului pentru fuziunea dintre Elcen şi RADET a fost amânat pentru săptămâna viitoare, fiind aşteptat un punct de vedere de natură "pur tehnică" de la Primăria Municipiului Bucureşti, informează Mediafax.

"Fuziunea dintre Elcen şi RADET s-a amânat pentru săptămâna viitoare, pentru formularea unui punct de vedere de natură pur tehnică. Deci, nu se pune problema principiului, ci pentru a nu exista niciun fel de inadvertenţe ulterioare sau neajunsuri", a spus Calotă.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara recent că RADET trebuie să se transforme în societate comercială până la sfârşitul anului, urmând ca fuziunea regiei cu Elcen să se facă "undeva spre martie 2015". Totodată, Oprescu susținea că fuziunea RADET-Elcen va rezolva problema energiei termice în Bucureşti, în felul acesta urmând să fie stinse datoriile pe care regia le are la Elcen, iar municipalitatea va controla şi coordona atât producţia, cât şi distribuţia de căldură şi apă caldă.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) este în subordinea municipalităţii, iar Electrocentrale Bucureşti (Elcen), furnizorul de energie termică al RADET, aparţine Ministerului Economiei, prin Departamentul pentru Energie.

Astfel, noua entitate, care va rezulta în urma fuziunii RADET-Elcen, va fi în subordinea municipalităţii.

 

Mai multe pe Mediafax.