MENIU

Guvernul a adoptat ordonanța care reglementează gestionarea și controlul banilor din PNRR

Premierul Nicolae Ciucă

Guvernul a adoptat vineri Ordonanța de urgență care reglementează cadrul instituțional, fluxurile financiare și modul de verificare a utilizării fondurilor alocate României prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

Adoptarea acestuia permite începerea implementării PNRR și reprezintă îndeplinirea unuia dintre obiectivele de etapă (jalon) asumat în cadrul Planului, a transmis Guvernul.

O noutate față de proiectul inițial al ordonanței o reprezintă implicarea Agențiilor pentru Dezvoltare Regională în implementarea unor investiții din domeniile educație, sănătate și social.

De coordonarea generală a implementării PNRR se vor ocupa:

  • prim-ministrul, în calitate de coordonator al procesului de negociere pentru aprobarea/modificarea PNRR, precum și în calitate de președinte al Comitetului interministerial de coordonare a PNRR.
  • Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), care va îndeplini rolul de coordonator național și punct unic de contact în relația cu Comisia Europeană, responsabil cu monitorizarea și punerea în aplicare a PNRR, precum și rolul de vicepreședinte al Comitetului Interministerial de Coordonare, prin ministrul investițiilor și proiectelor europene, asigurând inclusiv secretariatul tehnic al comitetului, prin structura de specialitate organizată la nivelul acestuia.
  • Comitetul interministerial de coordonare, responsabil cu examinarea progresului în implementarea investițiilor și reformelor și precum și cu inițierea unor măsuri de corectare sau control.
Mai multe articole despre:
pnrr guvern ordonanta pnrr ciuca ministri bani europeni