MENIU

Guvernatorul BNR - Mugur Isărescu este considerat de CNSAS colaborator al Securității. Curtea de Apel București, sesizată

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu (71 de ani), este considerat de CNSAS colaborator al fostei Securități, iar Colegiul instituției a aprobat, săptămâna trecuta, nota in care ii este consemnata aceasta calitate, anunță ziare.com

Conform procedurii, Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) va sesiza Curtea de Apel Bucuresti, chemata sa confirme sau sa infirme verdictul Colegiului.

"Colegiul a aprobat Nota de Constatare si a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a actiunii in constatare pentru stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii, pentru urmatoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. q (guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedinte, vicepresedinte de banca si membrii consiliului de administratie din sectorul bancar) - 1 persoana", se arata in comunicatul dat de institutie dupa sedinta de martea trecuta a Colegiului.

Mai multe surse din institutie au confirmat, pentru Ziare.com, ca acest punct trei al comunicatului de presa se refera la guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

 

Mai multe articole despre:
mugur isarescu securitate