MENIU

Gust de toamnă, cu must, pastramă și taraf, în Piața Ferentari (P)

Zilele Recoltei

În perioada 7 – 16 octombrie, în fiecare zi de la ora 10 la ora 21, Piața Ferentari devine locul unde se gustă toamna. ”Vedetele” Târgului ”Zilele Recoltei” vor fi mustul și pastrama, iar cei care se grăbesc să vină la deschidere, au parte de un show rar: strugurii pentru must, zdrobiți de fetișcane parcă rupte din rai.

Sunt amenajate ateliere meșteșugărești de pictură, olărit, decorat obiecte de uz casnic din lemn etc., într-o atmosferă întreținută de programe artistice, fanfară, călușari și trupe de dans ale copiilor, lăutarii Bucureștiului, concerte de muzică folclorică și taraf.

"Piața Ferentari este recent modernizată, dar din păcate și-a pierdut vadul comercial. Încercăm, printr-o manifestare de tipul târgului de toamnă, să redăm interesul celor din zonă pentru această piață. Piața Rahova este deja supra-aglomerată și este situată la o distanță semnificativă față de zonele Sebastian și Ferentari în comparație cu Piața Ferentari. Sperăm să-i atragem aici atât pe producătorii care găsesc cu greu locuri de desfacere în piețele bucureștene, cât și pe amatorii de produse agricole de calitate, la prețuri accesibile. Nu vă ascund că aș vrea să transform acest centru agro-alimentar într-unul de tradiție pentru Zilele Recoltei", declară Daniel Florea, primarul sectorului 5.

Manifestarea "Zilele Recoltei" va avea loc în piața și pe platoul limitrof al centrului agroalimentar Ferentari începând de vineri, 7 octombrie. În primele trei zile, de la ora 17.00, sunt organizate și spectacole artistice. Astfel, în prima zi, sunt invitați Fanfara "Argeșul", Frații Ioniță Band, Viorica și Ioniță de la Clejani, sâmbătă – "Roua", Frații Ioniță Band, Zuralia și Naguale, iar duminică, tot de la ora 17.00, vor urca pe scenă Letiția Ioana, Frații Ioniță Band, Maria Dragomiroiu și Ruby.

La târg sunt așteptați 130 de expozanți, producători și agenți economici, iar stabilirea unui contact cu producătorii și cu federațiile de producători poate genera organizarea și a altor asemenea târguri și evenimente de profil.

Dincolo de încercarea de a revitaliza zona Pieței Ferentari, primăria sectorului 5 își propune încurajarea economiei a producției agricole românești, în mod special a micilor producători.

Pe parcursul desfășurării întregului eveniment, vor fi amplasate 130 de standuri de expoziție și vânzare produse tradiționale alimentare și nealimentare.

Mai multe articole despre:
zilele recoltei