MENIU

GUŞĂ: Nu cred că Iohannis va mai accepta un guvern PSD, se poate ajunge la suspendare

Cozmin Gușă despre refuzul lui Carmen Dan de a demisiona

Liviu Dragnea, alăturii de susținătorii săi, mizează că președintele Klaus Iohannis va fi obligat, din punct de vedere constituțional, să aleagă un nou premier din PSD. O spune Cozmin Gușă, care crede însă că tactica lui Dragnea este greşită. Consultantul politic a făcut o radiografie a situaţiei tensionate din PSD. 

Potrivit lui Guşă, "Echipa Dragnea mizează pe un lucru pe care eu nu pariez. Mizează pe faptul că Ioannnis ar fi obligat, conform Constituției, să pună un prim-ministru dintr-o majoritate pe care ei i-ar prezenta-o, că dacă nu ar face asta ar fi de suspendat. Eu spun că îi va fi greu lui Dragnea să prezinte o majoritate cu tot cu UDMR-ul lui și cu Orban cu care vorbește curent, apropo de umilințe în fața ungurilor pentru că s-au separat apele și psd-iștii care ar fi de partea lui Dragnea în Parlament sunt mult mai puțini decât cei de până acum, și oricum cei de la UDMR nu sunt suficienți, dar chiar și așa ei pariază că Iohannis nu ar risca să fie suspendat.

Președintele țării nu ar pune un nou prim-ministru din PSD, deoarece social-democraţii și-au dovedit potențialul infracțional pe tot parcursul anului trecut, a mai adăugat Cozmin Gușă. 

"Pariul meu e invers. Eu cred că Iohannis nu le-ar pune omul lor tocmai pentru că ar veni pe această vocație de infracționalitate pe care această echipă a dovedit-o pe tot anul 2017," a afirmat Cozmin Guşă.

 

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Klaus Iohannis Mihai Tudose