MENIU

Gușă: Dacă oamenii sunt hotărâți și curajoși, cu dreptatea de partea lor, ticăloșii nu pot câștiga! Lecția oferită de judo-ul românesc

Cozmin Gusa

O să folosesc un exemplu din judo ca să explic afirmația din titlu. Pilda poate fi folositoare pentru oamenii de treabă interesați cum să procedeze pentru a-și impune voința în alegerile din 2024. Un editorial de Cozmin Gușă.

 

 Sunteți la curent cu lupta publică dintre mine și Marius Vizer, austriacul, fost român, ce conduce Federația Internațională de Judo (IJF). Ieri după-amiază s-a consumat un episod important cu ocazia alegerilor pentru funcția de vicepreședinte al Federației Române de Judo (FRJudo), poziție ce a rămas vacantă după plecarea lui Aurelian Bădulescu la Curtea de Conturi. Vizer a impus-o ca și candidat la aceste alegeri pe campioana noastră olimpică, Alina Dumitru, iar eu l-am susținut pe Dragoș Bolbose, antrenorul lotului național de juniori, omul ce a fost performerul anului trecut, aducând titluri importante în palmaresul judo-ului românesc.

După cum bine știți, Vizer și-a început campania acum 2 săptămâni, printr-un interviu denigrator la adresa mea în Fanatik, acolo unde, pe lângă niște injurii de tip maidan, demne de un mini-mafiot de Bihor, a anunțat cu emfază, din titlu, că mă „surclasează fără echivoc în orice domeniu, mai puțin la minciună și trădare”. Nu mai înșir toate jignirile neacoperite la adresa mea, demne de un om care a fost „prieten” cu mine timp de 20 de ani. Vizer a folosit-o pe Alina Dumitru, o fostă mare campioană, respectată în sportul românesc, dar mai ales în lumea judo-ului românesc, cea căreia chiar eu i-am oferit acum 7 ani poziția de vicepreședinte, la care Alina a renunțat după nici 2 ani, dacă țin bine minte, tot la presiunile lui Marius Vizer, care presiuni vă închipuiți că pot fi uriașe; omul conduce judo-ul mondial de aproape 20 de ani și are toate pârghiile la dispoziție pentru a face presiuni. La alegerile de ieri, susținătorii lui Vizer și ai Alinei Dumitru au folosit un arsenal de injurii, defăimări, minciuni, strigăte, numai că oamenii din judo cunosc adevărul, au dreptatea de partea lor, nu s-au lăsat intimidați și au tratat cu detașare, ba chiar și cu umor, sforțările mari dictate direct de la Budapesta de către Marius Vizer, iar cel care merita, Dragoș Bolbose, a câștigat în final votul în mod detașat.

Și apropo de Budapesta și Vizer, trebuie să știți că nu doar Federația Română de Judo, dar aproape toate federațiile sportive din România, sunt adevăratele oaze de suveranism și patriotism, cu oameni care chiar luptă zilnic pentru succesul și sub drapelul României. Din acest punct de vedere, sportul să fiți convinși că surclasează oricând politica. V-am povestit acest lucru azi pentru că poate deveni pilduitor pentru voi toți, cei care căutați soluții ca să scăpați de impostura, corupția și ticăloșia din politică, care vreți să-i trimiteți acasă, cu ocazia alegerilor din 2024, pe politicienii ce v-au păcălit și v-au otrăvit viețile. Cu dreptatea de partea voastră, trebuie să deveniți mai hotărâți și mai curajoși, să vă organizați corespunzător și atunci vă puteți recăpăta normalitatea în viață.

Sunt bucuros că judo-ul românesc a oferit ieri o lecție general valabilă, împotriva celui mai puternic echipaj posibil câștigând, echipaj format din șeful forului mondial, plus campioana olimpică, dar echipaj care n-avea dreptatea de partea lui și a acționat în mod samavolnic. Tactica utilizată de către învingători, de către noi, a fost tot din judo, folosind forța adversarului chiar împotriva sa, iar rezultatul a fost unul clar: ippon.

 

Mai multe articole despre:
Cozmin Gusa