MENIU

Guşă: "Când puterea batjocoreşte cetăţeanul care mai este datoria cetăţenilor de a respecta legea?"

În emisiunea Jocuri de Putere de duminică seară s-a discutat un subiect fierbinte: "acapararea statului român", aşa cum spune Rareş Bogdan. În exlusivitate pentru Realitatea TV, consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit despre ceea ce se întâmplă în acest moment în România. 

"Atât Liviu Dragnea, cât şi cei din jur, nu pot să fie opriţi foarte uşor. Şi nu prin democraţia internă de partid, care acolo nu mai funcţionează, ci prin proceduri ale statului român, care pot să fie generate în asemenea situaţii de criză. Aceste proceduri nu sunt la latitdinea opiniei publice, nu trebuie să fie dezbătute, dar atunci când statul este în pericol, aşa cum se întâmplă astăzi, în ţările democratice, în acele ţări democratice care sunt ferm hotărâte să îşi apere acea democraţie, se procedează corespunzător. Chiar în istoria recentă, unde sunt democraţii extrem de consolidate, s-au întâmplat asemenea lucruri. 

Ca să definim extrem de clar ceea ce vom dezbate de acum înainte, de multe ori, la noi la televiziune, trebuie să spunem aşa: atunci când puterea este nedemocratică, când puterea nu respectă legea, când puterea batjocoreşte cetăţeanul şi statul de drept, care mai este datoria cetăţenilor de a respecta legea? De la preşedintele Iohannis în jos, şefii instituţiilor statului care nu sunt afiliaţi lui PSDragnea, trebuie să opereze cu acest tablou",  a spus Cozmin Guşă.

 

Consultantul politic a mai vorbit şi despre importanţa respectării legii ţării de către toţi cetăţenii săi şi despre ce ar trebui făcut pentru a ieşi din această situaţie neplăcută, în care cetăţenii României sunt opresaţi. 

"În România, Daddy şi ai săi, de o bună bucată de vreme, de mult prea mult timp, nu mai respectă legea, acţionează în batjocura legii, opresează cetăţenii, mai nou bate, şi atunci domnul preşedinte Iohannis, domnul director Hellvig şi alţii din instituţiile statului care încă mai pot să ţină cârma, trebuie să se gândească care sunt procedurile speciale la care recurg pentru ca să ne protejeze inclusiv pe noi, cei care dorim în continuare să jucăm într-un film de tip democratic, adică noi dezbătând la televizor, aducând vectori importanţi şi normali care să se exprime, noi dorim în continuare acest joc democratic, dar trebuie să ţinem minte că România, de ceva vreme, sub opresinea acestei mejorităţi, nu mai este o democraţie. Da, se invocă democraţia, majoritea parlamentară, în baza votului din 2016, dar vot în baza căruia absolut totul se desfăşoară ilegal. Întrebarea la care ne vom chinui să răspundem în perioada următoare este: care ar mai fi datoria cetăţeanului român dedicat democraţiei, atât timp cât în ţara lui, puterea reprezentată majoritar în Parlament nu mai respectă legea? Ce-I de făcut? Asta este o ecuaţie pentru cei de la putere cu domnul preşedinte Iohannis în jos", a precizat consultantul politic.

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
PSD Cozmin Guşă Liviu Dragnea iohannis