MENIU

Guşă: "Când puterea batjocoreşte cetăţeanul care mai este datoria cetăţenilor de a respecta legea?"

În emisiunea Jocuri de Putere de duminică seară s-a discutat un subiect fierbinte: "acapararea statului român", aşa cum spune Rareş Bogdan. În exlusivitate pentru Realitatea TV, consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit despre ceea ce se întâmplă în acest moment în România. 

"Atât Liviu Dragnea, cât şi cei din jur, nu pot să fie opriţi foarte uşor. Şi nu prin democraţia internă de partid, care acolo nu mai funcţionează, ci prin proceduri ale statului român, care pot să fie generate în asemenea situaţii de criză. Aceste proceduri nu sunt la latitdinea opiniei publice, nu trebuie să fie dezbătute, dar atunci când statul este în pericol, aşa cum se întâmplă astăzi, în ţările democratice, în acele ţări democratice care sunt ferm hotărâte să îşi apere acea democraţie, se procedează corespunzător. Chiar în istoria recentă, unde sunt democraţii extrem de consolidate, s-au întâmplat asemenea lucruri. 

Ca să definim extrem de clar ceea ce vom dezbate de acum înainte, de multe ori, la noi la televiziune, trebuie să spunem aşa: atunci când puterea este nedemocratică, când puterea nu respectă legea, când puterea batjocoreşte cetăţeanul şi statul de drept, care mai este datoria cetăţenilor de a respecta legea? De la preşedintele Iohannis în jos, şefii instituţiilor statului care nu sunt afiliaţi lui PSDragnea, trebuie să opereze cu acest tablou",  a spus Cozmin Guşă.

 

 

 

 

În România, 

Mai multe articole despre:
PSD Cozmin Guşă Liviu Dragnea iohannis