MENIU

Gușă: Simona Halep, o eroină. România își ridică tricolorul prin fetele din sport

Simona Halep, portdrapelul României

Seriozitatea și mintea sunt cele două arme prin care Simona Halep obține performanțele extraordinare în tenis, iar sportul românesc reușește să se impună la nivel internațional mai ales în competițiile feminine, vezi rezultatele fetelor de la canotaj, scrimă, tenis de masă sau handbal, este de părere consultantul politic Cozmin Gușă, care este totodată președinte al federației de judo și un împătimit al sportului.

Simona Halep este o eroină prin modul în care s-a calificat în semifinale la Australian Open, după ce a început turneul accidentată la gleznă, spune Cozmin Gușă, care a comentat la cald, la Realitatea TV, victoria lui Halep din sferturile de finală de la Melbourne.

"Entuziasmant, ăsta este singurul cuvânt pe care pot să îl am după acest meci. Cu Simona Halep avem o eroină, ca președinte al unei federații sportive știu ce înseamnă asta. A început accidentată la gleznă...În acest moment Halep a demonstrat că locul 1 pe care îl are în clasamentul mondial e ceva ce merită și se apropie cu pași mari de altceva, de câștigarea unui turneu de Grand Slam", a spus Cozmin Gușă.

Potrivit acestuia, Angelique Kerber, următorul adversar al Simonei Halep, în semifinalele de la Australian Open, și-a revenit în ultima perioadă și este un adversar dificil, dar Halep este peste ea. "Bine a făcut Kerber că nu a văzut meciul lui Halep, o să-i fie mai puțin frică", a spus Gușă.

Este cu atât mai mare meritul Simonei Halep, cu cât a început mai greu meciul cu Pliskova, dar nu a mai lăsat-o apoi să respire pe cehoaică și a revenit cu o serie de nouă game-uri consecutive, arată președintele de federație.

"M-am trezit de la 5 dimineața să văd meciul, aveam emoții pentru Simona, Pliskova este înaltă, cu 20 cm peste Simona și servește foarte bine. Meciul a început cu un 0-3, dar a urmat o senzațională serie de 9 game-uri. Halep nu a lăsat-o să sufle, a avut un serviciu doi foarte inteligent. Ceea ce într-adevăr Simona a îmbunătățit vizibil este venirea la fileu și voleul. Tribunele, care erau amorțite la începutul meciului, au devenit entuziasmate după revenirea Simonei", a mai spus Gușă.

Prin performanţele sale, Simona Halep este portdrapelul României, consideră Cozmin Guşă. Halep este de apreciat prin modul în care a reușit, printr-o voință foarte puternică, să răstoarne toate defectele pe care le avea la începutul carierei.

"Simona are atâta voință, având calitățile și defectele românilor, se enerva foarte tare la începutul carierei, ieșea din joc când nu trebuia, nu putea să-și impună calitățile. Seriozitatea și mintea au dus-o la o asemenea performanță. Trebuie spus ceva despre sportul românesc, pe jumatate e foarte bine, pe jumătate nu. Performanțele extraordinare vin de la româncele noastre, de la fetele din canotaj, scrimă, tenis de masă sau handbal. România își ridică tricolorul prin fetele din sport. Simona Halep este acest portdrapel, ne mândrim cu ea, îi este greu, dar știe să își facă viața simplă pe teren", a explicat Gușă.

Simona are calități fizice extraordinare fără să fie foarte înaltă, ea a "moștenit" peste timp jocul de picioare nemaipomenit al lui Ilie Năstase. Halep este de departe cea mai spectaculoasă apariție din circuitul feminin, consideră președintele federației de judo, care o compară pe Halep cu un "prădător" care își "ucide" adversarii din punct de vedere sportiv.

"Abia astept revenirea Serenei Williams. Doar după acest moment, când o va îngropa și pe Serena, din punct de vedere sportiv, se va putea bucura de nr. 1 mondial. Să sperăm că Simona o să rămână în același tonus pentru următorul meci. Cea mai bună veste este concentrarea pozitivă din timpul meciului, care o face un adevărat prădător, în sensul pozitiv, care ucide din punct de vedere sportiv", a mai spus Cozmin Gușă.

Este foarte dificil ce face Simona Halep, atrage atenția președintele de federație sportivă. "Știu de la judo, unde tot fetele duc stindardul, știu cât de multă muncă e necesară pentru rezultate, competiția e foarte dură". Victoria de azi este un cadou făcut de Halep românilor de ziua Micii Uniri, conchide Gușă.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Simona Halep