MENIU

GRUIA STOICA, despre directorul CFR Marfă: Să-l cheme şi să-i spună: "Prietene, nu rişti nimic!"

GRUIA STOICA, despre directorul CFR Marfă: Să-l cheme şi să-i spună: 'Prietene, nu rişti nimic!' / Foto: MEDIAFAX

GRUIA STOICA REŢINUT. GRUIA STOICA INTERCEPTĂRI. GRUIA STOICA îi spunea lui DORU BOŞTINĂ că trebuie să afle "cine îl ţine" pe directorul CFR Marfă, iar acesta să îl cheme şi să îi spună: "Prietene, nu e în ordine aşa, nu rişti nimic..., am mai fost în 10.000 de locuri şi nu a murit nimeni din chestia asta, da? Şi dacă pleci, pleci fericit!".

GRUIA STOICA REŢINUT. GRUIA STOICA INTERCEPTĂRI. GRUIA STOICA, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), este urmărit penal pentru cumpărare de influență, după ce i-ar fi dat avocatului DORU BOŞTINĂ trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa şi GFR.

GRUIA STOICA REŢINUT. GRUIA STOICA INTERCEPTĂRI. GRUIA STOICA a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie şi va fi prezentat joi Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, iar avocatul Doru Boştină a primit interdicţie de a părăsi ţara, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă.

INTERCEPTĂRI în cazul GRUIA STOICA. Cum voia GRUIA STOICA să pună mâna pe CFR MARFĂ

Potrivit documentelor procurorilor, în 22 ianuarie, GRUIA STOICA i-a spus avocatului DORU BOŞTINĂ, cu care s-a întâlnit în restaurantul unui hotel din Capitală, că pentru "serviciile" sale va fi recompensat cu trei milioane de euro, eşalonat câte un milion anual:

"Stoica Gruia: Eu vă dau 3 milioane . Dar nu le ceri o dată. Ţi le dau anual 1 milion… 1 milion.
Boștină Doru-Cătălin: Da".

Spre finalul discuției, GRUIA STOICA i-ar fi învederat lui DORU BOŞTINĂ că ar trebui urgentate "acțiunile de influențare" ale directorului general al CFR Marfă, Dragoş-Alexandru Drăghici , prin intermediul fostului secretar de stat din Ministerul Transporturilor Călin-Bogdan Găurean, întrucât "merită", iar eventualitatea câștigării licitației de către GFR i-ar asigura lui Stoica un confort financiar pentru următorii trei ani:

"Stoica Gruia: Da, dar nu-mi fă mie lauri acum că sunt... Eu cred că noi doi trebuie să rezolvăm ceva ...(neinteligibil)... şi lasă-mă să îţi fac o ofertă şi pentru ăsta. Dar du-te un pic peste el. Fă-ți un pic timp pe chestia asta.
Boștină Doru – Cătălin: Da.
Gruia Stoica: Dacă omul are timp ăsta, du-te chiar astăzi peste el, vezi că ți-am zis că bănuiesc că merită.
Boștină Doru-Cătălin: Merită, merită, merită!
Stoica Gruia: Du-te un pic peste el.
Boștină Doru-Cătălin: Da, da.
Stoica Gruia: Am trei ani contract, asta e! ...(neinteligibil)...
Boștină Doru-Cătălin: Am înţeles, fără nici o problemă!
Stoica Gruia: Ii zic: Bă, ştiu şi de ăla şi de ăla! Ce-o să spună? Nu s-a putut! A fost mai bun!
Boștină Doru-Cătălin: Bă, a fost licitaţie.
Stoica Gruia: E chestia că nu îndeplinesc condițiile. Ei au acolo în cap că eu nu îndeplinesc condițiile.
Boștină Doru – Cătălin: Aha.
Stoica Gruia: Bă, e adevărat că nu le îndeplinește, dar s-ar putea să le îndeplinească. Vezi cum o dai.
Boștină Doru-Cătălin: Am înțeles. Da, da, da.
Stoica Gruia: Iar dacă le îndeplinește, vreau să știe. Asta. Din CFR cineva cunoscut merge acolo cu un singur plic, ştim și noi despre ce este vorba, așa... controlăm cum trebuie ... trei bețe. FENECHIU şi cu ăştia nu mai...
Boștină Doru-Cătălin: Nu mai sunt în...
Stoica Gruia: Dar cu ăsta vorbeşti: Eşti în stare s-o faci sau nu?
Boștină Doru-Cătălin: Da, domne, direct.
Stoica Gruia: Dar acum află, te rog eu frumos!
Boștină Doru-Cătălin: Aflu! Cum dracu! Trebuie să aflu dacă e el sau nu e el!
Stoica Gruia: Exact! Şi ne punem un pic în mişcare şi aflăm cine dracu e.
Boștină Doru-Cătălin: Cine îl ţine pe om...
Stoica Gruia: Să-l cheme și să-i îi spună: Prietene, nu e în ordine aşa, nu rişti nimic, dă-te în ...(limbaj trivial), am mai fost în 10000 de locuri şi nu a murit nimeni din chestia asta, da? Şi dacă pleci, pleci fericit! Da?
Boștină Doru-Cătălin: Da, gata! Am înţeles!
Stoica Gruia: Dacă pleci, pleci liniştit, fericit şi cu asta, basta! ...(neinteligibil)...a venit aia să ne dea ordine nouă", potrivit discuţiei purtate în mediul ambiental, interceptată de procurori şi notată în documentele privind urmărirea penală a acestora.

Potrivit procurorilor, GRUIA STOICA şi-a manifestat nemulțumirea cu privire la relația interpersonală pe care o avea cu Dragoş-Alexandru Drăghici, directorul general al CFR Marfă, și totodată reticența că avocatul Doru Boștină va reuși în demersurile sale infracționale: "Ăla de la CFR MARFA are atâta mândrie în (folosește cuvinte obscene) lui, e atât de dobitoc, încât nu ştiu ce o să faci".

Spre finalul discuţiei, GRUIA STOICA i-a reiterat lui DORU BOŞTINĂ oferta cu privire la suma de 3.000.000 de euro, propunându-i încheierea unui contract de asistență juridică pentru a disimula remiterea sub aparenta formă a unor consultații juridice:

"Stoica Gruia: Băi, zic: Vezi portretul că se vede de la distanță?
Boștină Doru-Cătălin: Da. Gata, domne. Mâine mă văd cu omul!
Stoica Gruia: Trei beţe că sunt eu pornit!
Boștină Doru-Cătălin: Da, da.
Stoica Gruia: Acum este momentul! ...(neinteligibil)... Trei beţe ...
Boștină Doru-Cătălin: Da. Hai, măi, ce dracu!
Stoica Gruia: Şi cu ăsta îţi fac eu o ofertă. ...(neinteligibil)... Am lucrat, tu nu ai vrut să mai lucrezi cu mine, ok, dar eu cred că ar fi bine să îţi faci, să rezolvi, dacă contractul te ajută, nu are nimeni ce să îţi spună dacă contractul te ajută, că nu au ce. Şi vezi, fă nişte dosare undeva, nu ştiu dacă trebuie să spunem ANI, că are un frate colonel pe acolo. E sau nu e? Tu ştii?
Boștină Doru-Cătălin: Nu, dar asta știi cum aflăm? Imediat! Si câtă influență!
Stoica Gruia: Mâine trebuie să mă duc în Croaţia.
Boștină Doru-Cătălin: Da.
Stoica Gruia: Și pe urmă vroiam să mă duc la un munte să mă relaxez. Nu pot, mă întorc în ţară! Să vedem ce facem!
Boștină Doru-Cătălin: Da. Când te întorci?
Stoica Gruia: In cazul ăsta mă întorc joi seară! Mâine seară sunt înapoi.
Boștină Doru-Cătălin: Ne vedem vineri, ne vedem vineri".

GRUIA STOICA, proprietarul GFR, reţinut de DNA. Este URMĂRIT PENAL pentru cumpărare de influenţă

GRUIA STOICA. Omul de afaceri GRUIA STOICA, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), a fost adus cu cătuşe la mâini, miercuri seară, la sediul central al DNA. GRUIA STOICA este urmărit penal într-un dosar de corupţie. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. Avocatul DORU BOŞTINĂ a primit interdicţie de a părăsi ţara.


DNA: Gruia Stoica a dat 3 milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţie

Omul de afaceri GRUIA STOICA i-a dat avocatului DORU BOŞTINĂ trei milioane de euro, pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ oferă CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia, susţin procurorii anticorupţie.