MENIU

Gruia Stoica are voie să ia legătura cu fratele său, martor în dosarul de trafic de influenţă

Gruia Stoica are voie să ia legătura cu fratele său, martor în dosarul de trafic de influenţă

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a admis, joi, cererea lui Gruia Stoica prin care acesta solicita permisiunea de a lua legătura cu fratele său, drept care îi fusese interzis, pentru că ruda sa este martor în dosarul în care omul de afaceri este judecat de trafic de influenţă.

"Admite cererea formulată de inculpatul Stoica Gruia. Modifică parţial obligaţiile instituite în sarcina inculpatului Stoica Gruia pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, în sensul că ridică obligaţia acestuia de a nu comunica cu martorul Didilă Vasile. Menţine în rest obligaţiile impuse", se arată în hotărârea instanţei.

Măsura dispusă de CAB nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurorii DNA, la instanţa supremă.

La termenul de miercuri al procesului pe fond, judecat la Curtea de Apel Bucureşti, au fost prezenţi atât Gruia Stoica, cât şi fratele său din partea mamei, Vasile Didilă.

Stoica a cerut permisiunea instanţei să-şi îmbrăţişeze ruda, el precizând că este foarte apropiat de fratele său şi că suferă foarte mult de pe urma faptului că nu poate lua legătura cu acesta.

Următorul termen din dosar a fost stabilit pentru 11 iunie.

Omul de afaceri Gruia Stoica este în arest la domiciliu din 9 mai, când instanţa supremă i-a înlocuit măsura arestului preventiv. El a fost arestat preventiv în 30 ianuarie, măsura fiind prelungită.

Gruia Stoica şi avocatul Doru Boştină au fost trimişi în judecată la jumătatea lunii februarie, omul de afaceri fiind acuzat că i-ar fi dat avocatului trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie pentru transportarea cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia, la care participa şi Grup Feroviar Român (GFR), al lui Stoica.