MENIU

Groapa de gunoi de la Glina funcţionează fără autorizaţie. Procurori: Poluare cu cianuri

Groapa de la Glina funcţionează în continuare, deşi inspectorii Gărzii de Mediu au cerut luna trecută închiderea ei. Groapa nu mai are autorizaţie de la 1 iunie şi poluează aerul şi pânza freatică. Cei care locuiesc în zonă sunt revoltaţi şi au lansat un nou apel pentru închiderea gropii de gunoi de la marginea Capitalei. 

Luna trecută, inspectorii Gărzii de Mediu i-au amendat pe patronii gropii de gunoi cu 60.000 de lei și nu au mai prelungit autorizația de funcționare. Chiar și așa, în fiecare zi, zeci de maşini de gunoi intră şi ies pe porţile deschise ale acesteia.

Deşi groapa de gunoi de la Glina ar fi trebuit să fie închisă, după cum susţin directorii gărzii de mediu, în continuare firmele care se ocupă de curăţenia din Capitală vin aici şi aruncă deşeuri.

Cei care locuiesc în zonă sunt disperați.

Procurorii au descoperit anul trecut că patronul unui firme din Iaşi a adus la groapa de gunoi de la Glina reziduuri cu cianuri şi alte substanţe toxice care pot pune în pericol sănătatea celor care locuiesc în zonă.

"UE consideră oligaţiile asumate pe fiecare directivă în parte, le inventariază şi în momentul în care, după nişte notificări prealabille, nu ne conformăm, riscăm într-adevăr noţiunea de infrigement.

O amendă cu o valoare destul de semnificativă, zilnică, de aproximativ 200.000 de euro pe zi", susţin directorul Gărzii de Mediu.

 
Mai multe articole despre:
poluare Glina groapa de la glina poluare cu cianuri