MENIU

Grindeanu, după blocarea negocierilor: A apărut o schimbare de program la PNL. Ciolacu, singura variantă acceptabilă

Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu

Vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat, după suspendarea discuțiilor cu PNL și UDMR pe programul de guvernare, că situația ar fi fost provocată de o schimbare de program a liberalilor. Grindeanu s-a arătat totuși optimist, chiar dacă a precizat că singura variantă acceptabilă pentru social-democrați este ca Marcel Ciolacu să fie numit premier. 

"Am înțeles că a apărut o schimbare de program din partea colegilor de la PNL. Mi-aș fi dorit ca azi să încheiem componenta legată de programul de guvernare. (...) Sunt singur că vom avea o nouă întâlnire, iar dacă în urma negocierilor nu ne vom afla în interiorul mandatului dat de partid, vom reveni în fața conducerii și le vom cere un nou mandat", a afirmat Grindeanu.

Liderul social-democrat a repetat, însă, ceea ce a mai spus și în cursul zilei de miercuri, că "singura persoană acceptabilă (pentru postul de premier - N.A.), în urma decizie de azi a CPEx al PSD este Marcel Ciolacu, votat în unanimitate."

Întrebat despre șansele de a se mai anunge la o formulă de guvernare NL-PSD-UDMR, după impasul în care s-a ajuns, grindeanu a afirmat că este optimist și că ar da un pronostic de peste 50%.

Mai multe articole despre:
ciolacu citu grindeanu negocieri psd pnl discutii