MENIU

Grindeanu anunţă că pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Valoarea contractului: 5,32 miliarde de lei

Autostradă Sibiu-Piteşti/ Facebook Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, joi seara, într-o postare pe Facebook, că pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

"Pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secțiuni a Autostrăzii Sibiu-Pitești! CNSC a respins contestația împotriva câștigătorului desemnat inițial de CNAIR pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 (Cornetu-Tigveni) a acestei autostrăzi.
 
Asocierea româno-italiană trebuie să finalizeze cei 37,4 km de autostradă în 57 de luni (12 luni proiectare și 45 de luni execuție).
 
Potrivit contractului în valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), finanțat din fonduri europene nerambursabile, pe traseul secțiunii Cornetu-Tigveni vor fi construite: 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie, 2 noduri rutiere (Cornetu și Văleni), un ecoduct în zona localității Călinești", a anunțat Grindeanu, în postarea citată.
 
Potrivit ministrului Transporturilor, autostrada Sibiu-Piteşti va avea în total o lungime de peste 122 de km și va asigura o legătură rutieră modernă cu reţeaua europeană de autostrăzi, pe Coridorul 4 Paneuropean.
Mai multe articole despre:
grindeanu grindeanu psd autostrada sibiu pitesti