MENIU

Grevă la ROMATSA: sindicaliştii, negocieri eşuate la Ministerul Transporturilor

Situaţie încurcată la Romatsa. După trei ore de discuţii, sindicaliştii au anunţat negocieri eşuate la ministerul Transporturilor. Controlorii de trafic sunt hotărâţi să intre în grevă generală de pe 1 septembrie, pe termen nelimitat. 

Directorul general al instituţiei, Aurel Stanciu îi contrazice. Şeful ROMATSA şi Ministerul Transporturilor susţin că în cadrul negocierilor au fost acceptate douăsprezece din cele 14 revendicări ale sindicaliştilor, care au fost consemnate într-un proces verbal.

Săptămâna a început cu un nou scandal la sediul ROMATSA. Liderii sindicali ameninţă cu greva generală de la 1 septembrie, ora 11:00. Problemele lor au fost discutate la Ministerul Transporturilor cu directorii instituţiei. După trei ore, cele două tabere au venit cu declaraţii contradictorii.

Sindicaliştii ROMATSA au ameninţat încă de săptămâna trecută că vor intra în grevă generală. Ei acuză conducerea companiei că nu respectă niciuna dintre înţelegerile stabilite anterior. Cum ar fi încheierea unui nou contract de muncă, în care să existe posibilitatea pensionării la 55 de ani, în loc de 65 cum este în prezent.

În plus, sindicaliştii acuză şi probleme care ar exista la sistemele de monitorizare ale traficului aerian. Ministrul transporturilor a cerut o anchetă în acest sens.

Mai multe articole despre:
grevă Romatsa