MENIU

Grevă la CFR. Angajații, nemulțumiți că nu și-au primit banii. Trenurile au plecat cu întârziere

Grevă spontană la CFR Infrastructură și CFR Călători, joi dimineață! Aproximativ o sută de angajați au refuzat să intre în tură, nemulțumiți că nu și-au primit salariile. În urma acestui protest spontan, trenurile de călători au plecat din stația Gara de Nord din București cu întârzieri. Ulterior, CFR Călători a transmis un comunicat de presă în care directorul general al societății, Iosif Szentes, le-a promis angajaților ca prioritatea sa este plata salariilor întârziate și le cere să nu afecteze circulația trenurilor, potrivit Ziare.com.

Vicepreședintele Federației Mișcare-Comercial, Liviu Stanciu, a declarat că activitatea e asigurată de cei care au fost în tura de noapte și care au rămas, în continuare, pentru a nu fi întrerupt traficul feroviar. De asemenea, el a mai spus că, dacă oamenii nu vor renunța la protest, s-ar putea ca întârzierile înregistrate la plecarea din Gara de Nord să crească, adăugând că oamenii care au rămas din tura de noapte sunt deja foarte obosiți și randamentul lor va scădea.

"Este un protest spontan, de la CFR Infrastructură și Călători. Oamenii nu au mai vrut să intre în tură. Cei care trebuiau să intre de dimineață sunt la sala de prezență și întreabă conducerea de ce nu li s-au dat salariile, pentru că au rate, copii și alte obligații. Ei sunt nemultumiți că cineva din Ministerul Transporturilor, cu intenție sau fără intenție, nu și-a făcut treaba. Pentru că ei nu și-au primit nici salariile de mizerie, factorii decidenți, care nu și-au făcut treaba, să fie îndepărtați", a spus Stanciu.

Concret, protestatarii sunt nemulțumiți că miercuri, când trebuiau să primească avansul din salariu, angajații de la CFR Infrastructură nu au primit banii, iar cei de la CFR Călători au luat doar 50 la sută. Liderul sindical a adăugat că cei din conducere le-au spus că banii ar urma să intre în câteva zile, dar nu au putut să le dea o dată sigură pentru plata salariilor.

La scurt timp după, compania feroviară de stat CFR Călători a transmis un comunicat de presă în care directorul general al societății, Iosif Szentes, i-a asigurat pe angajați că prioritatea sa este plata salariilor întârziate și le-a solicitat să nu afecteze circulația trenurilor.

"Angajații CFR Călători au primit astăzi 50% din salarii, urmând ca în termen de câteva zile să fie virată și diferența", se arată într-un comunicat al CFR Călători.