MENIU

Greșeala uriașă pe care o faci când mănânci castraveții CU COAJĂ

Legumele de sezon au multe beneficii pentru sănătate, iar castraveţii, alături de roşii, sunt preferaţi în zilele toride de vară. Castraveţii conţin diverse minerale - atât utile, cât şi dăunătoare. Nutriţioniştii ne recomandă să îndepărtăm coaja de pe aceste legume înainte de consum. Iată de ce!

Potrivit experţilor, nitraţii şi substanţele chimice folosite pentru îngrăşământ se acumulează în coajă. Odată ajunse în corpul uman, aceste substanţe pot cauza probleme de sănătate. Prin urmare, ar trebui să folosim castraveţii necurăţaţi doar dacă suntem siguri că provin dintr-o sursă de încredere şi cunoscută sau din propria grădină. 

Castraveţii nu ar trebui mâncaţi seara

Castraveţii muraţi sunt delicioşi, însă ar trebui consumaţi cu moderaţie. Seara, este mai bine să fie evitaţi deoarece sarea pe care o conţin favorizează reţinerea apei în organism, ceea ce poate duce la creşterea tensiunii şi la edem. 

Deși toată lumea crede că este o legumă, castravetele este, de fapt, un fruct. În lumea botanică, o parte a unei plante care se dezvoltă din floare și poartă semințele plantei este fruct, iar castraveții se califică în ambele cazuri. 

Au un conținut scăzut de calorii și conțin o cantitate mare de apă și fibre solubile, făcându-i ideali pentru o bună hidratare și la pierderea kilogramelor în plus. 

Site-ul Healthline prezintă cele mai importante beneficii pentru sănătate ale consumului de castraveți. Castraveții sunt un adaos răcoritor, hrănitor și incredibil de versatil pentru orice dietă. Au un conținut scăzut de calorii, dar și multe vitamine și minerale importante, precum și un conținut ridicat de apă. 

Consumul de castraveți poate aduce numeroase beneficii sănătății, inclusiv scăderea în greutate, o hidratare echilibrată și niveluri scăzute de zahăr în sânge.

Mai multe articole despre:
castravete castravete coaja