MENIU

Grecia extinde testarea OBLIGATORIE anti-Covid pentru la tot personalul nevaccinat din turism și HORECA

Grecia, măsuri de ultim moment

Grecia mai face un pas în încercarea de a limita răspândirea COVID-19 și, automat, un nou val al îmbolnăvirilor cu visurul SARS-CoV-2 care ar compromite trusimul estival din acest an. Prin urmare, autoritățile elene au anunțat, astăzi, că toţi lucrătorii nevaccinaţi din turism şi sectorul restaurantelor vor trebui să facă TESTE REGULATE împotriva coronavirusului. Guvernul extinde, astfel, la nivel naţional, în urma creşterii numărului de infectări, o obligaţie impusă până acum doar în câteva insule turistice populare.

După un an turistic 2020 dezastruos, Grecia a ridicat majoritatea restricţiilor şi spera într-o revigorare, măcar parţială, în această vară a industriei cruciale pentru economia elenă.

Socotelile de acasă nu s-au potrivit, însă, cu cele din târg, după cum spune o vorbă românească, și asta din cauza creşterii numărului de infectări, cauzate de varianta Delta a coronavirusului. Din acest motiv, Grecia a fost nevoită să revină la restricții. Nu mai departe de săptămâna trecută, autoritățile au impus ca lucrătorii nevaccinaţi din restaurante şi turism de pe unele insule turistice principale să se testeze de două ori pe săptămână. Idee care stă la baza acestei decizii este de a salva sezonul de estival 2021.

Regula li se va aplica de acum încolo lucrătorilor din turism din întreaga ţară,spune ministrul adjunct pentru protecţia cetăţenilor, Nikos Hardalias, într-un briefing de presă.

"Obiectivul este ca ţara noastră să transmită în continuare mesajul că a fost şi rămâne o destinaţie turistică sigură", a explicat oficialul.

Potrivit informa'iilor oficiale, Grecia a vaccinat aproximativ 45% din populaţia de 11 milioane de locuitori. După ce a ordonat vaccinarea personalului sanitar şi de îngrijire, guvernul i-a îndemnat pe profesori să se vaccineze la timp pentru începutul noului an şcolar.

Ast[zi, Grecia a raportat 2.604 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 şi un bilanţ total de 469.042 de contagieri de la debutul pandemiei. Totodată, aproximativ 12.875 de persoane au decedat, relatează Agerpres