MENIU

Greșeli pe care le faci când consumi lapte

Greșeli pe care le faci când consumi lapte

Laptele este un aliment des întâlnit în alimentație, având în vedere beneficiile pe care le oferă organismului. El protejează sistemul osos, are grijă de sănătatea orală, întărește podoaba capilară și unghiile. De asemenea, este recunoscut pentru faptul că înlătură stresul, oferind o stare de bine organismului, și că oferă energie. De aceea, este recomandat consumul de lapte după ce ai susținut un efort fizic intens.

Cu toate acestea, există mai multe controverse legate de consumul de lapte, unii dintre specialiști trecându-l chiar pe lista alimentelor dăunătoare, punând accent pe faptul că compoziția lui a fost schimbată destul de mult în ultimii. De aici au apărut și patru motive puternice pentru care nu ar trebui să mai consumi lapte de vacă din comerț.

1. Bei prea mult lapte

Băutorii „înrăiți” de lapte nu sunt feriți de probleme de sănătate, așa cum cred ei. Dimpotrivă, specialiștii spun că ei sunt supuși riscului de hipercalcemie, ceea ce înseamnă că se pot confrunta cu dureri osoase, pierderea poftei de mâncare, greață, hipertensiune arterială și pietre la rinichi.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
lapte alimentaţie sănătoasă