MENIU

UPDATE. GRAV accident în Teleorman: un mort şi 16 răniţi

Un accident grav s-a produs pe DN 52, joi, între un TIR și un microbuz, în urma căruia 17 persoane au fost grav rănite, între care și trei copii. O persoană a decedat.

UPDATE 3: Posibilă defecțiune a tirului implicat în accidentul de pe DN 52; cercetările continuă la fața locului.

Polițiștii au luat în calcul o posibilă defecțiune a tirului care a intrat joi în coliziune cu un microbuz de transport persoane pe DN 52 între municipiile Alexandria și Turnu Măgurele.

"Nu ne putem pronunța deocamdată cu privire la cauzele producerii accidentului. Verificările sunt în curs. Vorbim despre defecțiuni tehnice în ceea ce privește tirul, având în vedere că a intrat în microbuz. Nu se știe cauza, dar se fac verificări. Poliția a acționat pentru salvarea de vieți omenești", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole.

UPDATE 2: Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat că, din păcate, unul dintre răniţi a decedat. "Din păcate, avem o persoană care a decedat la Alexandria. N-a mai răspuns la manevrele de resuscitare, avem, deci, o persoană decedată. Altfel, 3 persoane care vor fi aduse cu o maşină din Teleorman, o gravidă care este rănită. Viaţa gravidei n-ar fi în pericol. S-a intervenit cu mai multe maşini, a fost declarat planul roşu de intervenţie. S-a intervenit cu mai multe maşini de la ISU, plus 2 elicopetere din Bucureşti şi Craiova. Poliţia va stabili cauzele accidentului, eu nu ştiu detalii", a spus Arafat la Realitatea TV.

UPDATE: Ultimele informații arată că bilanțul provizoriu a crescut la 17 persoane care au fost grav rănite în accidentul din Teleorman. Între aceste se numără și trei copii. 

Potrivit reprezentanților ISU Teleorman, copilul rănit a fost preluat de o ambulanță și transportat de urgență la spitalul județean din municipiul Alexandria. 

"De asemenea, la fața locului au fost mobilizate 11 ambulanțe. Au fost mobilizate forțe importante și mijloace de intervenție. La fata locului s-au deplasat 2 echipaje pentru descarcerare, 3 echipaje medicale SMURD, o autospeciala pentru transport victime multiple și 8 echipaje ale Serviciului de Ambulanță al Județului Teleorman. Copilul rănit a fost transportat la spitalul județean din municipiul Alexandria. Bilanțul provizoriu este de nouă victime", a declarat Adrian Dragomir, purtător de cuvânt al ISU Teleorman. 

"Accidentul s-a produs, între municipiile Alexandria şi Turnu Măgurele, în urma unei coliziuni între un tir şi un microbuz de transport călători, în care se aflau pasageri. Potrivit primelor informaţii, victimele au fost transportate la spital. Vina pentru producerea accidentului aparţine şoferului de tir", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole, 

Circulaţia pe DN52 este întreruptă, în zona accidentului, pe ambele sensuri. 

Mai multe articole despre:
accident Alexandria