MENIU

Google cumpără SlickLogin și face o schimbare care sigur te va afecta

Google cumpără deseori companii mai mari sau mai mici. Cele mai multe dintre ele sunt complet necunoscute şi este foarte probabil să nu vă afecteze în nici un fel. Există însă şi excepţii de la regulă, iar cea mai recentă dintre ele poartă numele de SlickLogin şi este specializată pe autentificări pe bază de sunete emise de smartphone, playtech.ro.

Fondată de un grup de israeliţi, SlickLogin a intrat, de acum câteva zile, în portofoliul Google. În practică, achiziţia se va manifesta prin mutarea celor câţiva angajaţi ai companiei la sediul Google din  Mountain View.

Deşi nu a fost publicat un comunicat oficial pe marginea acestei achiziţii, scopul ei este evident. Totul gravitează în jurul procedurii de autentificare în doi paşi oferit de Google pentru toate serviciile sale. Mai precis, în îmbunătăţirea sau eliminarea introducerii codului de şase cifre, pe care trebuie să-l copiaţi în câteva secunde de pe mobil.

Partea fascinantă a ideii pe care au avut-o cei de la SlickLogin constă în faptul că nu implică nici un fel de achiziţie suplimentară. Un telefon inteligent este mai mult decât suficient. Pentru autentificare, telefonul va începe să genereze un sunet pe o frecvenţă inaudibilă urechii umane, moment în care, dacă aveţi smartphone-ul în apropierea PC-ului, v-aţi autentificat. Citeste mai mult...