MENIU

Google, măcinat de scandaluri sexuale. Cum a fost protejat creatorul Android de acuzaţii grave

Creatorul Android, acuzat de comportament sexual nepotrivit

Google a concediat în ultimii doi ani 48 de angajaţi, printre care şi 13 directori, din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală.

Într-o scrisoare trimisă angajaţilor, CEO-ul Sundar Pichai a transmis că Google ia o atitudine dură faţă de comportamentul nepotrivit.

Mesajul şefului Google vine după dezvăluirile făcute ieri de New York Times, conform cărora Google i-a oferit în 2014 lui Andy Rubin, creatorul software-ului Android, un exit-bonus în valoare de 90 de milioane de dolari.

Felul în care Rubin a părăsit compania a atras atenţia asupra unor acuzaţii de comportament sexual neadecvat şi a atitudinii pe care Google a avut-o în acest caz, scrie New York Times.

Ceea ce Google nu a făcut public a fost faptul că o angajată l-a acuzat pe Rubin de comportament sexual neadecvat. Femeia, cu care Ruben avea o relaţie extraconjugală, a spus că acesta a forţat-o să facă sex oral într-o cameră de hotel în 2013, potrivit informaţiilor venite din partea a doi directori ai companiei care sunt familiari cu incidentul.

Google a investigat cazul şi a concluzionat că ceea ce femeia a susţinut este credibil, potrivit surselor citate mai sus, care au dorit să rămână sub protecţia anonimatului. Ruben a fost notificat şi Larry Page i-a cerut demisia.

Google ar fi putut să-l concedieze pe Rubin şi să-l plătească cu o sumă modică, scrie Adevarul.ro. În schimb, compania i-a acordat un pachet de 90 de milioane de dolari când acesta a părăsit compania. Banii au fost plătiţi în rate lunare de aproximativ 2 milioane de dolari, timp de patru ani. Ultima rată este programată pentru luna viitoare.

Rubin este unul dintre trei directori pe care Google i-a protejat în ultimul deceniu, după ce aceştia au fost acuzaţi de comportament sexual neadecvat.