MENIU

Golful Persic clocotește. Navă de război americană a deschis focul asupra unei ambarcațiuni iraniene

O navă a US Navy a tras focuri de avertizare spre o ambarcațiune iraniană, în apropiere de zona nordică a Golfului Persic, marți, după ce aceasta s-a apropiat la o distanță de 137 metri, a declarat un oficial american pentru Reuters, sub protecția anonimatului.

UPDATE: Sub protecția anonimatului, oficialul american a declarat că ambarcațiunea de patrulare, numită Thunderbolt, a tras focurile de avertizare după ce nava iraniană s-a apropiat cu mare viteză și a ignorat apelurile radio, rachetele și fluierul navei.

Nava Thunderbolt era însoțită de câteva nave ale Pazei de Coastă ale S.U.A.

Conform declarațiilor, nava iraniană face parte din Garda Revoluționară Islamică (IRGC), a declarat oficialul, adăugând că era înarmată, dar fără pilot.

Forțele Navale ale Gărzii Revoluționare Islamice au emis o declarație marți, menționând că o „navă de luptă” americană s-a apropiat de una dintre ambarcațiunile sale de patrulare în apele internaționale din nordul Golfului Persic și a tras două focuri în aer, potrivit Sepah News, site-ul oficial de știrilor al Gărzii.

„Fără a acorda atenție acestui comportament neprofesionist și provocator, ambarcațiunea Gărzii Revoluționare și-a continuat misiunea și, după o perioadă scurtă de timp, nava americană a părăsit zona”, se menționează în declarație, conform Sepah News.

Astfel de incidente apar ocazional. În ianuarie, un distrugător al US Navy a tras trei focuri de avertizare spre patru nave iraniene de mare viteză, în apropiere de strâmtoarea Hormuz, după ce acestea au ignorat solicitările repetate de a încetini.