MENIU

Giurgiu, directorul TIFF, amintiri după Colectiv: "În 10 secunde focul a început să se întindă"

Tudor Girgiu, directorul festivalului TIFF, care a ajuns la a 14-a ediție organizată în Cluj, a mărturisit că una dintre petrecerile tematice din cadrul evenimentului putea să se transforme într-o tragedie mai mare decât cea de vineri din București, de la clubul Colectiv.

Într-o postare pe contul său de pe rețeaua de socializare Facebook, Tudor Giurgiu scrie că se gândește la zecile de evenimente organizate la TIFF și că au fost „zeci de momente când s-ar fi putut întâmpla ceva nasol”.

Giurgiu își amintește că, în 2003, a organizat, împreună cu patronul Diesel Club, un „Vampire Ball”, iar localul a fost decorart cu pânză de paianjen falsă.

„Evident, in timpul distractiei, cineva a ridicat flacara unei brichete in aer. In 3 secunde, pinza a luat foc. Unii rideau, altii se uitau cu ochii mari, nimeni nu a reactionat de niciun fel. E un fel de inertie in reactia oamenilor cumva greu de explicat. In 10 secunde focul a inceput sa se intinda, noroc cu un tip cu prezenta de spirit care a tras pinza jos, a inceput sa o calce in picioare si… in felul asta am cam scapat dintr-o belea care putea sa fie mult mai urita decit nenorocirea din Colectiv. Pentru cine nu stie, Diesel e un local aflat intr-o veche pivnita de vinuri apartinind Bisericii Romano-Catolice”, a scris Tudor Giurgiu, conform Vocea Transilvaniei.

De asemenea, directorul TIFF vorbește și despre evenimentele organizate la Hotelul Continental, lăsat în paragină: „Stăm cu frica în sân să nu se întâmple ceva, să cadă vreun candelabru sau vreun zid”.

Tudor Giurgiu spune că, probabil, aceste partu-uri vor fi de acum istorie, după tragedia din București. În final, directorul TIFF critică însă reacția autorităților:

„Si statul, deodata, incepe si el sa devina activ si sa faca ce stie el mai bine: controale, amenzi si sa dea declaratii aberante prin varii functionari. In loc sa se preocupe constant de felul in care se dau avizele, de nevoia unor inspectii care sa nu se lase neaparat cu spagi ci cu discutii si analize serioase facute cu proprietarii de cluburi”, încheie Giurgiu.

Mai multe articole despre:
tudor giurgiu tiff incendiu colectiv doliu colectiv