MENIU

Girafă acuzată de nuditate! Motivul incredibil pentru care s-a cenzurat un clip de la zoo

Canalul YouTube al unui centru de îngrijire a animalelor sălbatice recuperate din condiții vătămătoare a fost cenzurat pe motiv de „nuditate și conținut explicit”. Canalul transmitea imagini live din țarcul în care o girafă se pregătea să aducă pe lume un pui.

Canalul Animal Adventure Park Giraffe Cam a revenit pe frecvență după ce niște utilizatori l-au raportat pentru conținut cu tentă sexuală, deoarece transmitea imaginile cu April, o girafă gestantă în vârstă de 15.

Cei care au criticat imaginile susțin că sunt „nemulțumiți pentru că animalele sunt ținute în captivitate.”

Răspunsul directorului centrului Zoo, Jordan Patch, a venit prompt, prin intermediul unei declarații transmise publicației huffingtonpost.com

Patch susține că „mustrările sunt ironice ținând cont că toate aceste animale au fost salvate, predate sau achiziții planificate”, iar imaginile au fost prezentate în scop educativ.

Tot el a spus că „animalele fac parte din familie, iar echipa mea este complet dedicată spre a le oferi cele mai bune condiții.”

Centrul Zoo deține licență de funcționare eliberată de Departamentul de Stat al Conservării din statul New York.

În ciuda controverselor, după ce a fost readăugat pe You Tube, clipul a continuat să atragă zeci de mii de vizitatori care au dorit să vadă puiul nou-născut al girafei April.