MENIU

Giorgia Meloni, felicitată de Zelenski pentru rezultatul la alegeri: „Ucraina poate conta pe sprijinul Italiei”

Giorgia Meloni / Sursa foto: Profi Media

Volodimir Zelenski a felicitat-o pe Giorgia Meloni, viitorul premier italian, pentru rezultatul la alegeri. Președintele ucrainean a mulțumit Italiei pentru sprijinul oferit în contextul războiului. La rândul ei, Meloni a spus că Ucraina se poate baza în continuare pe sprijinul Italiei. 

„Felicitări Giorgiei Meloni și partidului său pentru victoria în alegeri. Apreciem sprijinul continuu al Italiei pentru Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse. Mizăm pe o colaborare fructuoasă cu noul guvern." a scris în italiană pe contul său de Twitter președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Imediat după postarea lui Zelenski, ca răspuns, Meloni l-a asigurat pe Zelenski de sprijinul ei.

„Dragă Volodimir Zelenski, știți că puteți conta pe sprijinul nostru loial pentru cauza libertății poporului ucrainean. Rămâneți puternici și păstrați-vă credința neclintită!”, a scris Meloni pe contul său de Twitter, în limba engleză.

Giorgia Meloni este unul dintre puținii lideri politici italieni care au susținut ferm decizia actualului premier Mario Draghi de a trimite arme în Ucraina, chiar dacă ea era în opoziție. 

Mai multe articole despre:
Giorgia Meloni volodimir zelenski razboi ucraina