MENIU

Gimnaştii de aur ai României, după revenirea în Capitală: "Sunt cele mai importante medalii"

Delegaţia României de gimnastică s-a întors, luni dimineaţă, la Bucureşti după ce a obţinut patru medalii la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca. Marian Drăgulescu, cel care a obţinut o medalie de aur şi una de argint, a spus că acestea sunt medaliile pe care şi le-a dorit cel mai mult în carieră, dat fiind că le-a obţinut în faţa publicului din România.

România a încheiat cu un total de 4 medalii, două de aur, una de argint și una de bronz, Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, fiind depășită în clasamentul pe medalii doar de Rusia.

Delegația României a obținut în cea mai importantă competiție de gimnastică pe care a găzduit-o în ultimii 60 de ani două medalii de aur prin Marian Drăgulescu (sol) și Cătălina Ponor (bârnă), una de argint prin Marian Drăgulescu (sărituri) și una de bronz prin Larisa Iordache (bârnă).

Cătălina Ponor, a declarat, la conferinţa de presă de la Aeroportul Otopeni, că a luptat pentru această medalie de aur de la Europene de foarte mult timp şi că o simte  ca pe "un nou început".

"Sunt foarte fericită pentru medalia obţinută. Am avut emoţii constructive, care m-au ajutat să ridic drapelul pe cea mai înaltă treaptă. Lupt pentru această medalie de foarte mult timp, sper să vină cu un început nou pentru mine. Nu am declarat niciodată că mă voi retrage, pentru mine e un început", a declarat sportiva ajunsă la vârsta de 29 de ani.

Larisa Iordache, cea care a obţinut bronzul la bârnă, a spus că este bucuroasă că şi-a revenit rapid după perioada în care a fost accidentată.

"După o lună de pregătire cu focuri, am reuşit să mă recuperez şi să ajung acolo. Mă bucur că am câştigat această medalie. Sper să progresez mai departe", a arătat Larisa Iordache.

Marian Drăgulescu a spus că acestea sunt medaliile pe care şi le-a dorit cel mai mult în carieră, dat fiind că le-a obţinut în faţa publicului din România:

"Mă bucur mult de acest rezultat, sunt medaliile pe care mi le doream în carieră, să câştig la mine acasă, în faţa a 7.000 de români. Mă bucur că am avut parte de susţinere în Sala polivalentă de la Cluj, publicul a fost alături de noi, au trăit emoţii alături de noi. Mulţumesc tuturor românilor care ne-au susţinut. Sunt cu gândul la Tokyo 2020, mai sunt multe competiţii până atunci", a spus sportivul care a câştigat două medalii la Europene.

Patru medalii au obținut gimnaștii români la Campionatele Europene de la Cluj, din care două de aur. Au triumfat „veteranii" României - Marian Drăgulescu la sol, iar Cătălina Ponor la bârnă. Duminică, Larisa Iordache a câştigat bronzul la acelaşi aparat, iar Marian Drăgulescu argintul la sărituri.

Mai multe articole despre:
Gimnastică feminină