MENIU

Gheboasă, amendat de jandarmi pentru prestația de la Untold și reclamat la Consiliul antidiscriminare

Prestația lui Gheboasă a provocat un uriaș scandal, dar i-a adus și o audiență pe măsură

Jandarmii clujeni s-au autosesizat și l-au amendat pe interpretul Gheboasă pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare", la festivalul Untold. Mai mult, acesta a fost reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

"Jandarmeria Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-a avut la dispoziție. În urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august, a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”.

 

Totodată, a fost sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru analizarea actului artistic de pe scena festivalului Untold, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare, a transmis Jandarmeria.

Versuri obscene pe scena festivalului Untold. Controverse aprinse online după ce tinerii au fredonat melodia „Dă-i țiganca”

 

 

Mai multe articole despre:
gheboasă scandal untold amenda