MENIU

Gest inedit al unui român fan înfocat al lui FIDEL CASTRO: "Va rămâne în istoria oraşului"

Un român, fan înfocat al revoluţionarului Fidel Castro, a făcut un gest mai puţin obişnuit. Acesta îşi justifică decizia, precizând că a rămas impresionat de la liderul cubanez pentru „spiritul său revoluţionar autentic şi pasiunea pentru femeile frumoase, cum ar fi actriţa Claudia Cardinale, pe care a admirat-o în mod deosebit”.

Ştefan Zamfirescu a decis să-şi doneze biblioteca comunităţii românilor din Cuba. Acesta a fost visul său şi ieri a devenit realitate.

Ştefan Zamfirescu spune că a ales Cuba pentru donaţia sa de carte deoarece întotdeauna l-a admirat pe Fidel Castro.

Cărţile din biblioteca personală donate de Ştefan Zamfirescu comunităţii românilor din Cuba (formată majoritar din foşti studenţi cubanezi în România şi soţiile lor românce) abordează subiecte dintre cele mai variate: literatură română, dicţionare, cronici şi critici, noţiuni filozofice în literatura română, opere ale lui Eminescu, Caragiale, Alexandri, Cantemir, poveşti populare etc.

În total, sunt 191 de volume, în greutate de 80 kg, care vor călători cu avionul pe ruta Timişoara – Budapesta – Zurich – Havana.

„Domnul Ştefan Zamfirescu, o mână de om, foarte ambiţios, foarte meticulos, are o pensie de doar 1.000 de lei. Şi, cu toate acestea, să pui din buzunarul tău, din agoniseala ta, 4-5.000 de euro, e un efort extraordinar”, a spus consilierul judeţean Nicu Bădina.

"Donaţia de carte a domnului Zamfirescu către Havana, este un gest care va rămâne în istoria oraşului. Ştiu că domnia sa intenţionează să stea o lună în Cuba, pentru a cunoaşte comunitatea românească de acolo", a spus la rândul ei Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.
 

Sursa