MENIU

Gest incredibil al unui șofer din Constanța: A început să dirijeze circulația într-o intersecție aglomerată - Imagini virale - FOTO&VIDEO

Gest incredibil al unui șofer din Constanța: A început să dirijeze circulația Foto: Ziua de Constanta

Decizie incredibilă a unui șofer din Constanța. Sătul de aglomerația dintr-o intersecție din oraș, în care a fost oprită semaforizarea, s-a dat jos din mașină și a început să dirijeze circulația. Imaginile au ajuns virale.

Un bărbat a dirijat, miercuri, circulaţia într-o intersecţie foarte aglomerată din municipiul Constanţa, în care semaforizarea este oprită total de la sfârșitul săptămânii trecute. Începând de sâmbătă, 22 aprilie, ora 22:00, s-a oprit total sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja pentru câteva zile, din cauza unor lucrări.

Foto: Ziua de Constanta

Primăria Constanţa anunţase că, de la sfârşitul săptămânii trecute, a fost oprit total sistemul de semaforizare din intersecţia bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu strada Soveja, menţionând că până la repunerea în funcţiune a noului sistem de semaforizare, traficul rutier va fi dirijat de poliţişti.

Imaginile surprinse de ceilalți șoferi și de pietoni au ajuns virale, fiind publicate pe reţelele de socializare.

Foto: Ziua de Constanta

În imagini se observă cum un bărbat, aflat în intersecţia de la City Park Mall din Constanţa, dirijează traficul rutier, chiar unde semafoarele nu funcționează de mai multe zile. 

Despre întreruperea semaforizării, Primăria Constanța a transmis că „această măsură este necesară deoarece, conform proiectului de mobilitate urbană care prevede modernizarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu, se reconfigurează intersecția, iar stâlpii de semaforizare vor fi mutați. Totodată, instalațiile electrice vor fi înlocuite, la fel ca și automatul de dirijare a traficului. Vă cerem scuze pentru disconfortul creat și rugăm participanții la trafic, dacă au posibilitatea, să evite pentru câteva zile traficul prin această intersecție folosind rute alternative. În contextul noilor reglementări, rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră”, potrivit ziuadeconstanta.ro.

Și Poliţia a anunțat că recomandă cetăţenilor să nu facă activităţi de acest gen pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa s-a sesizat în urma apariţiei imaginilor şi a anunţat că va face verificări în legătură cu această situaţie. 
„În municipiul Constanţa, la intersecţia dintre bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi strada Soveja se desfăşoară lucrări de reconfigurare a trecerilor pietonale şi a semafoarelor. În acest context, circulaţia în zonă este dirijată de către poliţişti sau poliţişti locali, iar, în lipsa acestora, se desfăşoară pe baza indicatoarelor rutiere. În momentul de faţă, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa – Biroul Rutier efectuează verificări cu privire la aspectele sesizate.Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu realizeze activităţi de acest gen, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere”, a transmis, miercuri, IPJ Constanţa.