MENIU

Germania solicită Chinei să colaboreze pentru producția de vaccinuri anti-Covid

Angela Merkel

Angela Merkel a propus premierului Chinei, Li Keqiang, să colaboreze pentru producția și aprobarea reciprocă a vaccinurilor împotriva coronavirusului. Cancelarul Germaniei consideră că acesta ar fi un pas înainte pentru contracararea pandemiei. 

Cei doi lideri au avut, miercuri, o discuție online. 

”Nu putem stăpâni această pandemie decât în comun. China şi Germania pot juca un rol semnificativ aici”, i-a spus Merkel premierului chinez. 

Cancelarul german a solicitat discuţii deschise privind producţia de vaccinuri şi o aprobare bilaterală acolo unde este posibil, ”cel puţin cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru a câştiga lupta împotriva virusului”.

Li Keqiang a subliniat că există diferenţe de puncte de vedere în relaţiile cu Germania, dar că o cooperare este posibilă dacă va respecta interesele de bază.

”China şi Germania au opinii diferite cu privire la anumite chestiuni. Acesta este un fapt obiectiv”, a spus liderul chinez. Atât timp cât ambele părţi ”respectă interesele de bază” şi comunică ”pe baza tratamentului egal şi a non-interferenţei reciproce în afacerile interne”, ele ar putea crea condiţii favorabile pentru a continua cooperarea fără probleme, a adăugat acesta, potrivit Agerpres.