MENIU

Germania, o nouă decizie în războiul din Ucraina! Ce ARME trimite împotriva armatei Rusiei, după ce Zelenski a cerut tancuri

Germania, o nouă decizie în războiul din Ucraina! Ce ARME trimite împotriva armatei Rusiei Foto: Profi Media

Germania a decis. Va livra arme Ucrainei, pentru a face față invaziei militare ruse, însă nu chiar tot ce a cerut Kievul. 

Germania a anunțat joi că va livra lansatoare multiple de rachete și zeci de transportoare blindate. 

Germania „va livra foarte curând vehicule blindate Kievului, dar în acest stadiu nu şi tancurile de luptă cerute de Ucraina. 

Este încurajator să vedem succesele pe care Ucraina le-a reuşit în ultimele zile, mai ales datorită armelor germane”, a anunţat joi ministrul apărării, Christine Lambrecht, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Contraofensiva purtată de Kiev „arată cât de important este să punem rapid la dispoziţia Ucrainei alte echipamente militare”, a remarcat Christine Lambrecht.

Decizia licrării către Ucraina vine după vizita ministrului german de externe la Kiev la sfârșitul săptămânii trecute, fiind la a doua vizită în Ucriana, de la începutul războiului. 

Ministrul german al apărării a anunţat trimiterea a încă două lansatoare de rachete multiple Mars-II şi a 200 de rachete. Ucraina va primi de asemenea 50 de vehicule de teren de tip Dingo.

În schimb, Germania nu are în vedere în acest stadiu să livreze tancuri de luptă Leopard-2, cerute cu insistenţă de Ucraina.

Berlinul continuă să mizeze pe un sistem de livrări circular, prin care Grecia va primi blindate germane de tip Marder, şi acestea cerute de Kiev, iar Atena va livra în schimb Ucrainei 'foarte curând' blindate mai vechi, a explicat Lambrecht.

„Este important pentru mine să precizez clar că aceste livrări nu vor slăbi Bundeswehr-ul (armata germană).

Suntem capabili în continuare să asigurăm apărarea Alianţei (NATO) şi a ţării şi este important pentru mine ca aliaţii noştri pe flancul estic să poată conta pe noi că ne vom ţine promisiunile”, a adăugat ea.

Guvernul condus de Olaf Scholz este criticat în ultimele zile, atât la Kiev, cât şi la Berlin, pentru reticenţele de a livra tancuri de luptă, susceptibile să ajute la a face diferenţa în contraofensiva ucraineană împotriva forţelor ruse.