MENIU

Germania a început vaccinarea împotriva COVID-19 - Prima persoană vaccinată are 101 ani și trăiește la azil

Germania a început vaccinarea împotriva COVID-19 - Prima persoană vaccinată are 101 ani Foto: DPA

O femeie de 101 ani care locuieşte într-un azil de bătrâni în landul Saxonia-Anhalt a devenit prima persoană din Germania vaccinată împotriva noului tip de coronavirus, cu o zi înainte de începerea oficială a campaniei de vaccinare în această ţară.

 

La căminul Krueger din oraşul Halberstadt, Edith Kwoizalla, 101 ani, a fost prima din Germania căreia i s-a administrat vaccinul produs de compania germană BioNTech în colaborare cu cea americană Pfizer, relatează Agerpres.

Potrivit martorilor la eveniment, Edith Kwoizalla a primit vaccinul cu calm şi chiar zâmbind din spatele măştii de protecţie pe care o purta.

În total, 20 de rezidenţi şi 10 membri de personal din acest cămin au fost vaccinaţi, scrie FAZ.de.

În mod oficial, campania de vaccinare va începe duminică în Germania, când ţară se va ralia mai multor alte state membre ale UE care vor începe administrarea de doze de vaccin.

Câteva zeci de mii de doze de vaccin au fost deja livrate landurilor germane în cursul zilei de sâmbătă. Landul Saxonia-Anhalt a fost primul care a primit vaccinul. Aici au fost livrate cele 9.750 de doze de vaccin sâmbătă dimineață, ce au fost distribuite apoi districtelor și orașelor.

Persoanele cu vârste peste 80 de ani, precum şi angajaţii din sistemul medical şi de îngrijiri sunt  imunizate primele, fiind considerate mai expuse.

Comisia Europeană a dat la începutul acestei săptămâni, pe 21 decembrie, aprobarea pentru utilizarea vaccinului COVID-19 dezvoltat în comun de compania americană Pfizer şi de partenerul său german BioNTech, acesta fiind ultimul pas necesar pentru a permite Europei să înceapă vaccinările.