MENIU

GER în toată România până la finalul săptămânii - Prognoza meteo actualizată de ANM

GER în toată România până la finalul săptămânii - Prognoza meteo actualizată de ANM

Valul de ger rămâne în România. Și în zilele următoare vom avea parte de temperaturi negative pe timpul zilei, iar nopțile se vor înregistra și minus 16 grade. Chiar dacă ziua de mâine vine cu o ușoară încălzire, finalul săptămânii aduce, din nou, temperaturi geroase, anunță, în prognoza actualizată, directorul ANM - Elena Mateescu.

„Rămâne în vigoare informarea meteorologică până mâine pentru că și azi, și la noapte, vremea va fi geroasă, cu valori minime de -16, -15 și maxime negative -10 în nord, -6 în Capitală, chiar dacă joi avem o ușoară creștere, vineri și sâmbătă rece, nopțile și diminețile de la final de săptămână sunt geroase”, a spus Elena Mateescu, la Realitatea PLUS.

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi atenționări de fenomene meteo extreme. Gerul năprasnic va cuprinde tot mai multe regiuni din țara noastră, iar ninsorile vor deveni o obișnuință. 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 9 ianuarie, ora 10 – 11 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate: ger
Zone afectate: conform textului

Vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21...-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16...-15 grade în estul Transilvaniei).

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - Un nou COD GALBEN

Interval de valabilitate: 9 ianuarie, ora 10 – 9 ianuarie, ora 23
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei

În intervalul menționat, în sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade în care acesta va fi asociat cu ninsori slabe.

Pe litoral vântul va continua să prezinte unele intensificări și în noaptea de marți spre miercuri.

Mai multe articole despre:
vreme ger prognoza