MENIU

George Simion continuă scandalul pe banii cash: Parlamentarii primesc 21.000 de lei în numerar. Hrăniți prea mulți parlamentari!

Continuă scandalul banilor cash! Liderul AUR, George Simion s-a filmat în Parlament în fața casieriei de unde politicienii primesc banii în plic, relatează Realitatea PLUS.

 

Liderul partidului AUR continuă scandalul plăților cash. George Simion face o paralelă între deciziile pe care voiau să le ia aleșii, privind limitarea plăților în cash, și modul în care aceștia își primesc salariile, relatează Realitatea PLUS. Mai mult, Simion este de părere că avem prea mulți parlamentari și sugerează reducerea până la un număr de 300 de deputați și senatori.

„Uitați, fiecare intră acolo unul după altul, e o veselie aici... Doar 21.000 de lei. Cât câștigă un parlamentar în discuțiile despre banii cash? Mult câștigă un parlamentar. Parlamentarii iau banii în numerar, mulți dintre voi sunteți văduviți de această oportunitate, de această posibilitate, pentru că așa au decis cei de sus. Problema este că hrăniți prea mulți parlamentari pe metrul pătrat, prea mulți secretari de stat. (...)

Și în liftul ăsta sunt atâția parlamentari, trebuie să mai dăm afară din ei, din 465, să reducem, la 300, din 200 de secretari de stat să rămână 50”, a declarat George Simion, în videoclipul postat pe pagina sa de Facebook.

 

 

George Simion spune că nu are card bancar şi că îşi încasează indemnizaţia în numerar, de la casieria Parlamentului. Liderul AUR a precizat că nu vrea să permită nimănui să aibă acces la datele sale sau să îi urmărească plățile. Acesta a mai explicat că plătește totul cu bani gheață.

„Nu stau la coadă la casierie, pentru că nu e coadă. Nu aş vrea ca cineva care are acces la acele date să ştie pe unde am mers eu, pentru că este o chestiune de principiu, vreau să văd dacă se pot face plăţi în numerar”, a afirmat Simion într-o emisiune TV.

Liderul AUR a încasat anul trecut o îndemnizație de 141.148 de lei, potrivit declarației de avere, adică aproape 12.000 de lei lunar.