MENIU

George Mihăiță, premiu pentru întreaga activitate cinematografică din partea ICR

George Mihăiță, premiu pentru întreaga activitate cinematografică din partea ICR

Cea de-a șasea ediție a "Serilor Filmului Românesc Timpul" a debutat, miercuri seară, cu o gală dedicată actorului George Mihăiță.

George Mihăiță a fost premiat de Institutul Cultural Român pentru întreaga activitate cinematografică, evenimentul desfășurându-se la Iași, pe scena Teatrului pentru Tineret "Luceafărul", în cadrul Festivalului "Serile Filmului Românesc Timpul".

Premiul i-a fost înmânat actorului de criticul de film Irina Margareta Nistor, care a și transmis mesajul președintelui ICR, Radu Boroianu.

"Cuvintele pe care le folosim uzual cu referire la arta actorului sunt "joc" și "a juca". Acești termeni descriu, așa cum știe oricine cât de puțin familiarizat cu teatrul și filmul, una dintre cele mai solicitante ocupații. La marii artiști conotația de lejeritate a jocului se află într-o deplină armonie cu o profundă seriozitate, iar George Mihăiță este o astfel de persoană exemplară atât la prestațiile sale scenice și cinematografice cât și prin ceea ce întreprinde dincolo de lumina reflectoarelor. Harul și dăruirea demonstrate de George Mihăiță de-a lungul carierei sale artistice excepționale, ca actor și ca manager și inițiator de proiecte culturale își merită cu prisosință omagiul", afirmă Boroianu în mesajul său.

Emoționat, George Mihăiță a mulțumit organizatorilor Festivalului Serilor Filmului Românesc Timpul și reprezentanților ICR pentru aprecieri.

"Acest premiu, această recunoaștere înseamnă că nu am trecut degeaba prin viață. Înseamnă că și aici, la Iași, am lăsat urme și voi veni pe urmele astea de fiecare dată când voi pleca spre Iași", a spus el.

Timp de cinci zile, Iașiul se transformă în capitala filmului românesc. În cadrul Serilor Filmului Românesc, eveniment organizat de Asociația Studenților Jurnaliști și Revista culturală Timpul, ieșenii pot viziona gratuit peliculele ''Accident'', ''Reconstituirea'', ''Veronica'', "Undeva în Palilula", "America, venim!", "De ce eu?", "Love building", "Alt love building" sau "Aferim", se pot întâlniri cu actori și regizori.