MENIU

"Iohannis a fost mut la Casa Albă, pe George Maior l-a lovit limbarița"

Pe George Maior l-a lovit limbarița după vizita lui Klaus Iohannis la Washington, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu într-un editorial publicat vineri.

"Știți cu ce ne-am ales din vizita președintelui Iohannis la Washington în afară de celebra șepcuță pe care Klaus Iohannis s-o agațe deasupra portretului său din biroul trapezoidal de la Cotroceni? Cu trei interviuri cu George Maior", spune editorialistul în Cotidianul.ro.

"Președintele a fost mut la Casa Albă și a îndrugat două-trei răspunsuri făcîndu-se că răspunde la o conferință de presă încropită la Ambasada României și gata.

Fără munca lui George Maior, președintele nostru s-ar fi ales cu o pălărie de cowboy sau ar fi rămas cu faimoasa sa căciulă de nurcă. Cum a izbutit George Maior să aranjeze celebra șepcălie cadou?

"O asemenea vizită presupune preparative, discuții ample de luni întregi și negocieri pe o perioadă mai lungă. Faptul că ea apare public pe data de 6 august, cred că este doar punctul culminant al unei munci diplomatice îndelungate".

Să ne înțelegem. Din această muncă a ambasadorului SRI la Washington președintele nostru s-a ales cu vestita șepcuță, restul vizitei fiind contribuția eforturilor lui Donald Trump care a spus unui funcționar: – Chemați-l pe 20 pe Iohannis!

În afara eforturilor pentru dobîndirea valorosului trofeu, George Maior a folosit prilejul pentru a se arăta poporului român (de care se tot ferește de cînd este chemat de procurori să dea cu subsemnatul) căruia, după întunecatul succes de la Washington, a ținut să-i transmită că o concluzie importantă: –Nu există stat paralel.

Și că propoziția președintelui Trump legată de vize pentru români (ne vom gîndi la asta) este o mare victorie diplomatică.

Dupa mintea lui George Maior "această declarație e un semn foarte, foarte bun și încurajator pentru noi și trebuie să fim optimiști. Domnia sa nu face asemenea declarații în orice context și foarte ușor".

Mai multe aici

Mai multe articole despre:
George Maior Klaus Iohannis