MENIU

Generaul Coldea, unul dintre "specialii" țării. Ce pensie încasează de la stat vârful de lance al Statului Paralel

Generaul Coldea, unul dintre "specialii" țării. Ce pensie încasează de la stat vârful de lance al Statului Paralel

Generalul Florian Coldea este unul dintre pensionarii speciali ai țării noastre și încasează sume uriașe în fiecare lună! Potrivit informațiilor din spațiul public, acesta ar încasa aproximativ 30 de mii de lei,asta în condițiile în care, pensia medie în sistemul public, abia depășește pragul de 2.200 de lei. Între timp, ultima sa declarație de avere publicată arată și ce venit obținea în fruntea instituției.

Florian Coldea s-a pensionat în anul 2016 și, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, acesta ar încasa o pensie de aproximativ 30.000 de lei.

De menționat este și faptul că se găsesc destul de puține informații despre pensia actualizată a generalului Coldea. 

Cele mai recente date ne arată că, la nivel național, sunt peste 11.700 de persoane ce au lucrat în servicii, care s-au pensionat și care în aceste momente încasează venituri destul de mari.

Dacă ar fi să compară pensia lui Florian Coldea cu pensia medie din sistemul public de pensii, observăm că un român normal ajunge să încaseze puțin peste 2.292 de lei. Sunt însă români cu pensii și mai mici de atât. 

Pe de altă parte, dacă ne uităm în ultima sa declarație de avere din momentul în care încă se afla în fucție, vedem că obținea un venit de 11.000 de lei net. Acesta este ultimul salariu încasat. În acea perioadă, inclusiv soția lui lucra în aceeași  instituție și a încasat un venit net de 9.000 de lei. 

După ce s-a pensionat, Coldea a început să facă afaceri. În anul 2023, firma pe care o deținea a avut o cifră de afaceri de 6,1 milioane de lei. 

Mai multe articole despre:
coldea florian coldea pensie coldea pensii speciale