MENIU

Iulian Vlad, ultimul șef al Securității, dezvăluiri incendiare despre Ion Iliescu

Generalul-colonel (r) Iulian Vlad, șef al Securității în perioada 3 octombrie 1987 - 31 decembrie 1989, face dezvăluiri incendiare, într-un interviu acordat revistei Periscop citat de jurnaliștii de la EVZ, despre Ion Iliescu, drumul politic al fostului președinte și legăturile cu Nicolae Ceaușescu.

Generalul Iulian Vlad este unul din oamenii-cheie ai evenimentelor din 1989, dar nu numai. Este depozitarul celor mai adânci secrete ale vremurilor în care mulți dintre noi eram copii, ale trecutului recent, dar și ale vremurilor actuale, scrie sursa citată.

"Evenimentele din decembrie 1989 mi-au dat posibilitatea, mai mult decât alte împrejurări din viață, să cunosc mai bine oamenii. Mai întâi pe propriii mei camarazi. Dacă nu trăiam împreună cu ei acele evenimente, mi-ar fi trebuit mult timp să le apreciez cu acuratețea necesară felul de a fi, iscusința și spiritul de dăruire, care în misiunile grele poate merge până la sacrificiul de sine.

Tot în decembrie 1989 l-am cunoscut mai îndeaproape pe Ion Iliescu, pe cei mai mulți din conducerea armatei și pe unii din cei care au ieșit în față mai mult sau mai puțin ostentativ. În acele împrejurări, dar mai cu seamă ulterior, având în vedere desfășurarea evenimentelor, mi s-au confirmat multe din informațiile pe care le primisem în decursul ultimilor ani, inclusiv cele privitoare la persoanele care atunci încercau să convingă de loialitatea lor", a declarat generalul pentru revista Periscop.

Citește continuarea interviului aici!

Mai multe articole despre:
colonel Ion Iliescu general Iulian Vlad