MENIU

Gelu Diaconu, dezvăluiri incendiare despre Orlando Teodorovici

<p>Gelu Diaconu</p>

Gelu Diaconu, fost şef ANAF, face dezvăluiri incendiare despre PSD, Orlando Teodorovici şi un post de televiziune! 

Redăm, integral, ce a scris Diaconu a scris pe pagina sa de Facebook:  

"Bursă zvonurilor din MFP: Cum s-ar pregăti Antena 3 să răscumpere, la un preț cu 75% mai mic decât valoarea evaluată, activele confiscate de justiție, cu ajutorul lui Orlando Teodorovici și PSD!

Probabil că ați observat și voi, măcar din titlurile de presă, că, în studiourile Antena 3, este promovat de ceva timp cu asiduitate guralivul urechist aka ministrul de finanțe, Orlando Teodorovici. Cum, în afară bla-bla-urilor, personajul nu reușește să vorbească despre finanțe într-o manieră inteligibilă, întrebarea firească este: care poate fi motivul promovării intense a acestui personaj?

Ei bine, gurile rele vorbesc pe holurile MFP despre o nouă “combinație” marca PSD-Antena 3. Potrivit acestora, scenariul pe scurt este următorul:

- se acrediteaza intenționat ideea falsă că Antena 3 ar avea, de fapt, drepturi de preempțiune pe toate activele confiscate de stat
- scopul acestei fumigene este de a alungă orice alt potențial cumpărător, cumpărător care vede în spațiul public că trustul media este sprijinit chiar de ministrul de finanțe
- dacă la prima strigare nu se prezintă nimeni, conform legislației în vigoare, prețul poate scădea cu 25% apoi succesiv cu până la 75% din valoarea inițială
- în ultima faza, un interpus vine și cumpără activele plătind 25% din valoarea inițială.

Dacă recitiți link-ul din postarea anterioară, veți observă că ministrul Teodorovici da asigurări că va interveni personal în rezolvarea problemelor legată de dreptul de preempțiune al Antenei 3 asupra clădirilor și terenurilor confiscate.

Realitatea poveștii cu preemptiunea este următoarea: Antena 3 flutură o pretinsă decizie a unei instanțe care privește doar o clădire. Atât! Pe baza acestei decizii, l-au chemat pe Orlando telefonic și l-au pus să strige public în gură mare cum va interveni el și va rezolva problema cu toate activele! Va dați seama, că după așa ceva, pare destul de improbabil că cineva să își dorească să mai între în joc!

În link ul atașat, vedeți că totul nu a fost decât o fumigenă, pentru că unul din activele la care Antena 3 nu are niciun drept de preempțiune este scos la licitație de ANAF, indivizii neavând nicio posibilitate să oprească acțiunea.

Singurul lor scop fiind acela de “a speria” pe oricine ar avea de gând să se prezinte la licitație.

Chiar dacă justiția este aproape îngenuncheată (altfel DNA s-ar fi autosesizat față de oribilul trafic de influență comis de urechist), fiind vorba de bani publici, îmi permit că și contribuabil să adresez public două întrebări:

-Există oare vreo legătură între promovarea ostentativă, dacă nu grețoasă de-a dreptul, a personajului Orlando și a inchipuitelor sale fapte de vitejie pe postul Antena 3 și "preemtiunea" pregătită a-i fi acordată trustului TV în recuperarea bunurilor imobile confiscate în 2014 de instanța?

-Dacă nu se rezolva "preemtiunea”, există posibilitatea folosirii unui intermediar al aceluiași "beneficiar final" după reducerea considerabilă, în faze succesive, a prețului inițial din anunțul de licitație alăturat?

Deși este momentan un scenariu, cunoscând personajele și urmărind ce s-a întâmplat deja, consider că atât noi cât și organele competențe ale statului trebuie să urmărim cu mare atenție desfășurarea ulterioară a acestei spețe", a scris Gelu Diaconu. 

Mai mult decât atât, fostul şef ANAF ataşează şi un document pe care îl puteţi vedea AICI

Sursa foto: Facebook Gelu Diaconu 

Mai multe articole despre:
declaraţii Facebook gelu diaconu