MENIU

ALERTĂ: Geamantan suspect în faţa Ambasadei Tunisiei la București. Intervenţie în forţă a SRI

O geantă suspectă a fost descoperită, miercuri după-amiază, în faţa Ambasadei Tunisiei la București. Specialiștii antitero și cei de la SRI au ajuns la fața locului pentru a face verificări, informează Realitatea TV.

UPDATE 18:42: Geamantanul suspect a fost deschis, specialiştii constatând că în interiorul acestuia se aflau nişte haine, informează Realitatea TV.

UPDATE 18:25: Întreaga zonă a fost securizată de specialiştii antitero și cei de la SRI. Se pare că cel care a sunat la 112 a fost un jandarm din dispozitivul de pază al Ambasadei Tunisiei din București, care a solicitat sprijin pentru control pirotehnic din partea Serviciului Român de Informații (SRI).

"Jandarmii care asigurau paza pe Clucerului 46 au observat un troller cu aspect uzat care era lăsat nesupravegheat în apropierea ambasadei. Au solicitat sprijin pentru control pirotehnic din partea SRI", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Bogdan Ghebaur, pentru Agerpres.

Potrivit primelor informaţii, cei care au sunat la numărul unic de urgenţă 112 au fost chiar angajaţii Ambasadei Tunisiei la Bucureşti, care au observat că o persoană necunoscută a lăsat pe treptele instituţiei o valiză.

La faţa locului au sosit imediat specialiştii antitero și cei de la SRI. Clădirea a fost evacuată de urgenţă, iar circulaţia în zonă a fost restricţionată.

Deocamdată nu se ştie dacă respectivul geamantan conţine sau nu substanţe periculoase sau explozibile.