MENIU

Šefčovič (CE), despre gazul din Marea Neagră: Este al vostru! Voi îl vindeţi

Maroš Šefčovič, vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil de Uniunea Energetică, este de părere că exploatarea gazelor din Marea Neagră prezintă numeroase avantaje pentru piaţa internă şi poate transforma România într-un hub energetic, scrie adevarul.ro. 

”Există o speranţă foarte mare ca România să devină un actor important pe piaţa gazelor naturale în regiune ceea ce, desigur, ar însemna o veste bună nu numai pentru consumatorii români, ci ar fi o contribuţie importantă şi pentru securitatea energetică a Europei şi pentru diversificarea surselor”, a afirmat Šefčovič.

Acesta a mai precizat că interconexiunile vor permite nu numai ca gazul din Marea Neagră să fie transportat spre Baumgarten dar, dacă România va deveni un hub şi un trader important, va putea aduce gaze din terminalele poloneze sau din cele baltice în reţelele româneşti.

”Odată ce eşti în postura de a avea o asemenea bogăţie naturală, întotdeauna ea va avea un impact pozitiv în ţară. Primii care vor avea de beneficiat sunt consumatorii români şi statul român, pentru că veţi deveni un jucător important pe piaţa gazelor şi un actor regional important dacă vom discuta despre securitatea energetică. (...) Este gazul vostru, voi îl veţi vinde, voi veţi percepe costul de tranzit şi voi veţi seta condiţiile de pe piaţă”, a mai declarat Šefčovič, într-un interviu pentru adevarul.ro. 

 

 

Mai multe articole despre:
null