MENIU

Gay Pride. Marșul diversității, pentru drepturile minorităților sexuale, contestat de Noua Dreaptă

În centrul Capitalei a avut loc sâmbătă Marșul Diversității, parada pentru promovarea drepturilor minorităților sexuale. Ca de fiecare dată, marșul a fost precedat de un protest al organizației extremiste Noua Dreaptă. 

Câteva zeci de persoane au participat dimineață la marşul pentru normalitate, organizat de Noua Dreaptă. Acestea au militat împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi a adopţiilor copiilor de către homosexuali.

În plus, au provocat guvernanţii să ceară părerea populaţiei cu privire la mariajele gay.

"Lansăm provocarea intregii clase politice romanesti, daca au curajul sa organizeze un referendum in Romania, pe tema parteneriatelor civile, a casatoriilor intre homosexuali si a adoptiilor de copii si incheiem definitiv acest subiect", a declarat TUDOR IONESCU preşedinte Noua Dreaptă.

Câteva ore mai târziu, pe străzile Capitalei au ieşit şi reprezentanţii comunităţii LGBT.

Homosexualii, lesbienele, dar şi cumplurile heterosexuale au militat pentru drepturile minorităţilor sexuale.

"Nu cred ca o anumita persoană sau o anumit grupare sa spuna ce este normal, cu atat mai putin Noua Dreapta. Ne dorim aceatsa lege din toate motivele pentru care si o familie heterosexuala isi doreste sa fie casatorita in ochii statului", a explicat COSMIN BEBU-VÂJÂIANU, preşedinte Asociaţia Accept.