MENIU

Gătirea cu un aparat de vidat: care sunt avantajele acestui tip de preparare a alimentelor (P)

Gătitul sous-vide la temperaturi scăzute este o tehnică culinară care câștigă adepți. În timp ce la începuturile sale, în urmă cu câteva decenii, utilizarea sa era limitată la cele mai elitiste și avangardiste bucătării, acum devine populară în bucătăria profesională, având în vedere numeroasele avantaje pe care le aduce acest proces.

Se prepară la temperatura de bază

Gătitul sous vide este soluția perfectă pentru aceasta. În gătitul sous vide, produsul este gătit datorită căldurii transferate de apă. Pentru că puteți regla temperatura foarte precis, alimentele se gătesc exact așa cum doriți. Vrei să bei o friptură rară? 51 de grade. Prefer mediu-rar: 61 de grade. Încă gătite? 67 de grade. Timpul este mai puțin important aici. În funcție de grosime, se alege o anumită perioadă de timp, deoarece căldura trebuie să aibă suficient timp pentru a ajunge la miezul produsului și a transforma proteinele. Odată ce a trecut timpul minim de gătire, alimentele pot rămâne în baia de apă până când restul vasului este gata. Chiar și așa, tot veți avea o gătire perfectă.

Avantajele gătirii cu un aparat de vidat

Rezultat constant

Cu sous vide, temperatura este constantă, astfel încât mâncarea este gătită exact la temperatura potrivită de fiecare dată. Acest lucru este foarte important în prepararea anumitor rețete, iar dacă vrei să îți duci rețetele la următorul nivel, ai nevoie de un aparat de vidat.

Determinați singur rezultatul

Temperatura poate fi setată cu precizie la grad, astfel încât puteți stabili exact cum doriți să gătiți mâncarea. Un alt aspect important atunci când gătiți, iar faptul că îl puteți controla cu un aparat de vidat este un aspect foarte important în ceea ce privește gustul pe care îl va avea mâncarea.

Pregătiți cantități mai mari atunci când aveți nevoie

Doriți să gătiți 6 fripturi în același timp? Nu este deloc o problemă în cazul gătitului sous vide. Și cu un bol mai mare, puteți găti chiar și pentru 20 de persoane în același timp cu ușurință. Dacă ai o familie numeroasă, acest aspect este foarte important, iar achiziționarea unui aparat de vidat poate fi un avantaj foarte mare.

Mâncare mai gustoasă

Datorită preparării sous vide, mâncărurile dvs. vor avea un gust mai bun. Carnea rămâne extrem de fragedă. Peștele rămâne suculent. Legumele își păstrează textura. De asemenea, gătirea cu un aparat de vidat va permite aromelor să se păstreze în interior, iar preparatele vor avea un gust mai intens.

Mai sănătos

Deoarece produsele sunt sigilate ermetic, substanțele nutritive și vitaminele sunt păstrate. Acest lucru vă permite să mâncați mai sănătos. Dacă sunteți interesant de un stil de viață cât mai sănătos, cu siguranță este o idee bună să investiți într-un aparat de vidat pentru a prepara cele mai delicioase și hrănitoare rețete.

Simplu

Oricine poate găti sous vide, de la bucătarii casnici la bucătari. Abilitățile în bucătărie reprezintă un avantaj, dar nu sunt obligatorii. Nu trebuie să fii un bucătar chef pentru a putea găti cu un aparat de vidat, ceea ce face acest tip de preparare a alimentelor mai practic și mai ușor.

Fără efort

Se condimentează sau se lasă la marinat, apoi se înfășoară și se gătește. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aceasta în timp ce produsul dvs. este gătit sous vide. Ușor, nu-i așa? Nu numai că veți salva mult timp, dar și alimentele vor avea un gust mai bun și vor fi mai sănătoase.

Delicii culinare

Puneți pe masă cele mai gustoase feluri de mâncare. Produse care de obicei sunt dificil de gătit (sparanghel, iepure etc.) sunt acum transformate în delicii culinare. Aveți ocazia să experimentați mult mai mult atunci când utilizați un aparat de vidat, iar avantajul este că veți nimeri mereu rețeta dacă respectați pașii. Nu aveți cum să dați greși cu un aparat de vidat.

Deoarece temperatura nu depășește niciodată un anumit nivel, proteinele din produs nu pot fi transformate în continuare, iar produsul nu se gătește în continuare. Pe scurt: gătitul sous vide este ușor, necesită mai puțin efort și rezultatul este mai bun.

Mai multe articole despre:
aparat de vidat