MENIU

GATA CU "IA-MĂ NENE!". Amenzi USTURĂTOARE pentru şoferii care iau AUTOSTOPIŞTI

Gata cu "IA-MĂ NENE"

Şoferii care transportă autostopişti ar putea primi la pachet şi o amendă de 5 mii de lei. Cel puţin aşa este prevăzut într-un proiect de ordonanţă al Ministerului Transporturilor. Această sancţiune a mai fost propusă de minister şi în decembrie 2013, însă până acum nu a fost aprobată.

Soferii care iau in masina persoane care fac autostopul ar putea fi sanctionati cu amenda de pana la 5000 lei, se precizeaza intr-un proiect de ordonanta lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor a initiat proiectul de act normativ din cauza existentei unor practici ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afecteaza in mare masura atat transportul local, cat si transportul judetean de persoane, se precizeaza in nota de fundamentare a proiectului.

"Aceste practici ilicite determina efecte negative majore asupra activitatii economice a intreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor incasate ca urmare a neplatii taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier de persoane neautorizate, cat si asupra sigurantei circulatiei rutiere", se arata in documentul citat.

Dispozitiile aflate in dezbatere publica au mai fost propuse de Ministerul Transporturilor si in decembrie 2013, insa nici pana in prezent acestea nu au fost aprobate.

Desi autoritatile vor sa interzica autostopul, trebuie sa recunoastem ca, in unele zone ale Romaniei, este practicat constant de oameni, mai ales acolo unde nu sunt alte mijloace de transport (tren, microbuze) care sa faca legatura intre localitati.

Mai multe articole despre:
autostop ia-ma nene autostopişti amendă