MENIU

Gata cu blocurile gri! Primarul îi obligă pe proprietari să aleagă culori pastelate: "Ca la Viena!"

Primarul oraşului, Nicolae Robu, vrea ca timişorenii să nu îşi mai vopsească blocurile sau casele în culori închise

Timişoara va avea un regulament al culorilor pe care proprietarii clădirilor vor trebui să-l respecte. Primarul oraşului, Nicolae Robu, vrea să-i oblige pe timişoreni să îşi vopsească blocurile sau casele în culori vii şi senine.

Primarul Timisoarei a spus ca in primavara va incepe efectiv reabilitarea blocurilor. Cei care s-au inscris deja in proiect vor fi primii care vor respecta acest regulament al culorilor, scrie opiniatimisoarei.ro.

"Domnul arhitect sef are sarcina de la mine sa pregateasca un regulament al culorilor in Timisoara. Nu vrem sa mai permitem sa se foloseasca orice fel de culori oriunde, in tot orasul am vrea sa avem o armonie coloristica. Mergem in mod predilect pe culori deschise, pe culori senine. Daca vorbim ca Timisoara este Mica Viena, atunci trebuie sa ne uitam cum arata cladirile din Viena. Acolo nu vezi cladiri cenusiu inchis, maro inchis, verde inchis, acolo vezi cladiri in culori pastelate, foarte deschise, de multe ori chiar la nivel de alb. Regulamentul intra cu siguranta din anul 2014 in functiune", a declarat Nicolae Robu.