MENIU

Hainele şi cadourile Ceauşeştilor, vândute pe bani grei (GALERIE FOTO)

Costumul de vânătoare al lui Nicolae Ceauşescu, o pălărie şi câteva poşete ale Elenei au fost printre vedetele unei licitaţii dedicate aşa-numitei "Epoci de aur", anunţă Agerpres.

Costumul de vânătoare, fabricat de o renumită firmă germană, afost vândut cu 700 de euro. Cu aceeaşi sumă s-au vândut şi cizmele de vânătoare ale fostului lider comunist, în timp ce o şapca de vânătoare a fost cumpărată cu 400 de euro.

O pălărie a Elenei Ceauşescu, tip melon, marca "Întreprinderea de blănărie Vidra-Orăştie", din lână s-a vândut la 800 de euro, plic şi pantofi cu toc din piele de culoare verde, tot ai Elenei Ceauşescu - la 600 de euro, un set format din tavă şi vază cu monograma Nicolae Ceauşescu - la 500 de euro, o machetă tractor dăruită de "Uzina Tractorul Braşov" lui Nicolae Ceauşescu - la 400 de euro.

Toate aceste obiecte au avut certificate RA-APPS.

La licitaţie au fost adjudecate şi câteva obiecte inedite, care n-au legătură cu familia Ceaşescu: două indicatoare de telefon urban şi de Poştă Telegraf-Telefon-Radio (circa 1970-1980), fiecare la 100 de euro, două pachete de ţigări marca "Litoral" şi "Pescăruş" - 25 de euro, un săpun "Oana" din anii 1980 - la 10 euro, o hârtie igienică produsă de Fabrica de hârtie Buşteni în anii '80 - la 10 euro, un carnet de bonuri pentru alimente (3 ianuarie 1945) - la 75 de euro.

Cele mai bine vândute loturi ale licitaţiei au fost o tapiserie din lână reprezentându-i pe soţii Ceauşescu alături de părinţii lui Nicolae şi un covor din lână "Erou al Neamului" reprezentându-l pe Nicolae Ceauşescu (cca 1975), fiecare la 1.600 de euro, un satin chinezesc primit de familia Ceauşescu cu ocazia ultimei vizite în China în octombrie 1988 - la 1.200 de euro.


Mai multe articole despre:
Ceauşescu epoca de aur