MENIU

Galaţi: 22 de persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de cinci milioane euro

Galaţi: 22 de persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de cinci milioane euro

Un număr de 22 de persoane au fost reţinute de DIICOT Galaţi, în dosarul de evaziune cu un prejudiciu de 5 milioane de euro, în care sunt vizate şi firme care au contrafăcut alcool etilic, prin filtrarea de alcool sanitar, loţiuni cosmetice şi soluţii pentru parbrize, apoi l-au vândut în magazine.

În acest dosar, procurorii DIICOT Galaţi au audiat zeci de persoane, iar 22 dintre acestea au fost reţinute, afirmă surse judiciare.

Un număr de 16 din cele 22 de persoane au fost deja arestate preventiv, celelalte şase urmând să fie duse în instanţă cu propunerea de arestare.

În acest dosar, 110 percheziţii au avut loc marţi în Capitală şi în judeţele Brăila, Constanţa, Tulcea, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş şi Maramureş, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, pentru destructurarea unor grupuri infracţionale organizate specializate în evaziune fiscală, producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale şi spălare de bani, potrivit mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
DIICOT dosar reţinut prejudiciu