MENIU

Gafele și controversele noului premier al României, Viorica Dăncilă

Poate vă întrebaţi ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru funcția de premier. Printre "realizările" actualului europarlamentar se numără susţinerea Ordonanței 13 în Parlamentul de la Bruxelles sau gafa dintr-un interviu în care a susţinut că Iranul și Pakistanul sunt țări membre ale Uniunii Europene. Viorica Dăncilă se mai poate "lăuda" şi cu oamenii care îi sunt alături. Pe post de consilier, ea a ales-o pe Adriana Botorogeanu, o femeie trimisă în judecată de DNA într-unul din dosarele lui Liviu Dragnea. După ce a fost propusă pentru funcţia de premier, Viorica Dăncilă a ajuns celebră pe internet pentru un discurs în limba engleză.

”Pentru furtunul (n.red: a vrut să spună "cei") care cred în păstrarea istoriei. (...) Această expoziţie este să sublinieze în Parlamentul European moştenirea culturală imensă oferită întregii lumi de statele din Golf 1,28 MUSCA 1,39 Vorbim (de) o regiune cu o semnificaţie istorică imensă, leagănul numeroaselor comori de cunoaştere şi cultură pe care le considerăm în prezent a face parte din vechea moştenire”, a declarat Viorica Dăncilă la o expoziție la Bruxelles.

La o zi după primele mari proteste iscate de adoptarea celebrei ordonanței 13, în februarie anul trecut, Viorica Dăncilă apăra cu înflăcărare acțiunea Guvernului Grindeanu, în Parlamentul European.

”Curtea Constituțională a constat că unele prevederi ale Codului penal nu erau constituționale. Drept urmare, Guvernul PSD-ALDE a dat ordonanță de urgență pentru a reglementa acest lucru. Acum este o acțiune mascată de a dârâma (sic!) Guvernul legitim al României și de a nu ține cont de votul românilor din 11 decembrie”, a declarat premierul României la începutul anului 2017.

Europarlamentarul s-a "remarcat" şi într-un interviu acordat presei străine. În timp ce vorbea despre sprijinul pe care Uniunea Europeană trebuie să îl acorde Iranului și Pakistanului, Viorica Dăncilă a făcut o gafă de proporții. Premierul propus de PSD a declarat că cele două țări sunt membre ale UE.

”Cred că UE va fi întotdeauna de partea celor care au nevoie de ajutor. Nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru, cum este Pakistanul sau Iranul”, a afirmat Dăncilă, transmite Realitatea TV.

Europarlamentarul este reprezentat în județul de unde provine, Teleorman, de doi consilieri. Unul dintre ei este chiar Adriana Botorogeanu, trimisă în judecată de DNA pentru că ar fi fost angajată fictiv la Protecția Copilului Teleorman. În dosar sunt judecați inclusiv liderul PSD, Liviu Dragnea și fosta lui soție, Bombonica Prodana.

Cei doi sunt acuzați de procurori că fi menținut în funcție două angajate, printre care Botorogeanu, cu toate că, în realitate, ar fi lucrat la sediul PSD din județ.